chemische-stoffen-visual

Vakbekwaamheid behandeling gevaarlijke stoffen (VBGS)

De opleiding VBGS is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die meer dan 2500 kg verpakte gevaarlijke goederen behandelen. Hierbij kunt u denken aan loodsmedewerkers en vorkhefchauffeurs. Als u het certificaat vakbekwaamheid behandeling gevaarlijke stoffen hebt behaald, bent u bevoegd om met deze gevaarlijke goederen te werken. 

Direct aanmelden voor VBGS

Inhoud cursus VBGS

In deze opleiding worden alle onderdelen van het werken van met gevaarlijke stoffen behandeld. Zo komen de volgende punten aan bod:

  • Wetgeving
  • Brandpreventie- en bestrijding
  • Documenten bij het vervoer
  • Verpakkingsvoorschriften
  • Stofeigenschappen

De training is een meerdaagse training en wordt vaak als incompany training gegeven. De hoeveelheid dagen van de training is afhankelijk van het aantal deelnemers omdat het een op maat gemaakte cursus is. Vul daarom onderstaand formulier in voor meer informatie.

Examen VBGS

Wanneer de cursus is afgerond, zult u een examen bij het CBR moeten doen. De vragen zullen gaan over de behandelde punten in de cursus. Bij incompany trainingen is het mogelijk dat alle deelnemers in één keer examen kunnen doen nadat de cursus is afgerond.

Het theorie-examen duurt maximaal 60 minuten en bestaat uit 35 meerkeuzevragen. U bent geslaagd als u 28 of meer vragen goed heeft beantwoord.

Geldigheid certificaat VBGS

Als u het examen VBGS heb behaald, ontvangt u een certificaat dat vijf jaar geldig is. Om dit certificaat te verlengen moet u binnen één jaar vóór de vervaldatum van het certificaat de verlengcursus voor VBGS hebben behaald. Het certificaat vakbekwaamheid behandeling gevaarlijke stoffen is alleen geldig in combinatie met een erkend en geldig certificaat Blussen en incidentenbestrijding of het Rijksdiploma Onderbrandmeester.

Cursusplaatsen en incompany trainingen

Kreeft Opleidingen kan op diverse plekken de cursus VBGS houden, zoals incompany trainingen. Om te kijken of een locatie geschikt is, kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

SOOB Subsidie

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen, zoals het SOOB-subsidie. Transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie op de cursusprijs en een bijdrage in de verletkosten. Voor deze opleiding is €300,- SOOB subsidie beschikbaar.

Het subsidiebeleid van SOOB-subsidie wordt regelmatig gewijzigd. Voor de volledige informatie kijk op www.soob-wegvervoer.nl. Kreeft Opleidingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het wel of niet ontvangen van SOOB-subsidie.

Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden cursus vakbekwaamheid behandeling gevaarlijke stoffen

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in