BannerBrommer

Rijbewijs AM - Brommerrijbewijs/Scooterrijbewijs

Om op een brommer of scooter te rijden moet je 16 jaar of ouder zijn en is het verplicht om in het bezit te zijn van het Rijbewijs AM. Om het brommerrijbewijs (voorheen bromfietscertificaat) te behalen dien je te slagen voor het theorie-examen én een praktijkexamen. Het praktijkexamen is in 2010 ingevoerd om het aantal ongelukken met scooters en bromfietsen te verminderen en de veiligheid in het verkeer te vergroten. Met een geldig rijbewijs AM mag je ook een brommobiel besturen.

Gelijk inschrijven voor de bromfietscursus >>

Theorie-examen Brommer/ScooterTheorie Examen Scooter Bromfiets

Het doel van de bromfietscursus is cursisten te helpen bij het succesvol afsluiten van het theorie-examen en om ze al met enige voorkennis de weg op te sturen. Het blijkt dat per theorie-examen minder dan de helft van de deelnemers slaagt. Daarbij leert de ervaring dat wanneer je geen opleiding volgt en met zelfstudie het theorie-examen gaat doen je vaak de eerste vier keer zakt. Dit kost je dan ongeveer € 170,-! Een theorie-opleiding vergroot de slagingskans en  is dus uiteindelijk goedkoper én veiliger!

Wij bieden een online leermodule die alle onderwerpen van het theorie-examen behandeld en waarbij je oefenvragen kunt maken. Je kunt de theoriemodule uitbreiden door het volgen van klassikale theorielessen. In de klassikale lessen wordt er dieper ingegaan op de theorie, krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen en ontvang je extra oefenmateriaal. 

Praktijkexamen Brommer/Scooter

Voordat je praktijklessen mag volgen, moet je in bezit zijn van je theoriecertificaat. Het praktijkgedeelte van de bromfietscursus bestaat uit 7 praktijklessen en een praktijkexamen. De praktijklessen volg je op een scooter van Kreeft Opleidingen. De eerste 2 lessen vinden plaats op ons oefenterrein en zijn gericht op voertuigbeheersing. Vervolgens krijg je 5 praktijklessen op de openbare weg gericht op verkeersdeelneming. We hanteren een maximaal aantal van 2 cursisten per instructeur.

Cursuslocatie

De theorieopleiding en de praktijklessen voor Rijbewijs AM verzorgen wij vanuit ons opleidingscentrum te Hoogeveen.

Kosten voor het halen van je scooterrijbewijs

Een online theoriepakket inclusief CBR examen kost € 98,-- Voor een kleine meerprijs en een goed resultaat adviseren wij de theoriecursus bestaande uit 6 klassikale lessen, online leermodule en 1 theorie-examen voor slechts € 135,-.  

Theorieboek € 25,-

De praktijkopleiding bestaande uit 2 lessen voertuigbeheersing, 5 lessen verkeersdeelneming en een praktijkexamen bedraagt € 440,- 

Ons praktijkpakket is gericht op duolessen. Als blijkt dat je solo rijdt; betaal je ook voor een sololes. De meerprijs hiervan is € 14,50 per uur.

Bromfiets Examen aanvragen CBR

Het theorie- en praktijkexamen worden getoetst door het CBR. Het CBR heeft een examencentrum in Hoogeveen. De examens dienen vooraf aangevraagd te worden bij het CBR. Dit kan Kreeft Opleidingen voor je doen.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in