bromfietscertificaat

Rijbewijs AM - Brommerrijbewijs / Scooter Rijbewijs

Om op een brommer of scooter te rijden is het verplicht om in het bezit te zijn van het Rijbewijs AM. Om het brommerrijbewijs (voorheen bromfietscertificaat) te behalen dien je te slagen voor het theorie-examen én een praktijkexamen. Het praktijkexamen is in 2010 ingevoerd om het aantal ongelukken met scooters en bromfietsen te verminderen en de veiligheid in het verkeer te vergroten. Met een geldig rijbewijs AM mag je ook een brommobiel besturen.

Gelijk inschrijven voor de bromfietscursus >>

Theorie examen Brommer / ScooterTheorie Examen Scooter Bromfiets

Het doel van de bromfietscursus is cursisten te helpen bij het succesvol afsluiten van het theorie-examen en om ze al met enige voorkennis de weg op te sturen. Het blijkt dat per theorie-examen minder dan de helft van de deelnemers slaagt. Daarbij leert de ervaring dat wanneer je geen opleiding volgt en met zelfstudie het theorie-examen gaat doen je vaak de eerste vier keer zakt. Dit kost je dan ongeveer € 170,-! Een theorie-opleiding vergroot de slagingskans en  is dus uiteindelijk goedkoper én veiliger!

Praktijk examen Brommer / Scooter

Voordat je praktijklessen mag volgen, moet je in bezit zijn van je theoriecertificaat. Het praktijkgedeelte van de bromfietscursus bestaat uit 7 praktijklessen en een praktijkexamen. De praktijklessen volg je op een scooter van Kreeft Opleidingen. De eerste 2 lessen vinden plaats op ons oefenterrein en zijn gericht op voertuigbeheersing. Vervolgens krijg je 5 praktijklessen op de openbare weg gericht op verkeersdeelneming. We hanteren een maximaal aantal van 2 cursisten per instructeur.

Cursuslocatie

De theorieopleiding en de praktijklessen voor Rijbewijs AM verzorgen wij vanuit ons opleidingscentrum te Hoogeveen.

Kosten voor het halen van je scooter rijbewijs

De kosten voor de theoriecursus bedragen € 98,- per persoon (deze kosten zijn exclusief theorieboek: € 25,-) en voor de praktijkopleiding € 350,- per persoon.

Ons praktijkpakket is gericht op duolessen. Als blijkt dat je solo rijdt; betaal je ook voor een sololes.

Bromfiets Examen aanvragen CBR

Het theorie- en praktijkexamen worden getoetst door het CBR. Het CBR heeft een examencentrum in Hoogeveen. De examens dienen vooraf aangevraagd te worden bij het CBR. Dit kan Kreeft Opleidingen voor je doen.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in