chauffeur_c1

Rijbewijs C1 - Lichte vrachtwagen

Rijbewijs C1 is bedoeld  voor het besturen van lichte vrachtwagens tussen 3.500 kg en 7.500 kg maximum toelaatbare massa. In dezelfde gewichtsklasse mag met rijbewijs C1 ook een camper worden bestuurd. 

De weg naar het C1 Rijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding.

Voor de theorie opleiding heeft u keuze uit een spoedopleiding (klassikale cursus) of een online cursus.

Theorie-opleiding

Voor de theorieopleiding zijn er 2 varianten: met code 95 en zonder code 95 (privé gebruik / camper)

Code 95 komt voort uit de richtlijn vakbekwaamheid en is verplicht bij beroepsmatig gebruik.

De theorieopleiding bestaat afhankelijk van het gewenst gebruik (privé of beroepsmatig) uit één of drie delen; module 1 (verkeer) is de basis en altijd een verplicht onderdeel.

Voor het vakbekwaamheidstraject met code 95 dient u de aanvullende modules 2 (techniek en lading) en module 3 (administratie inclusief gezondheid & veiligheid en branche & bedrijf) te behalen.

Iedere module wordt afgesloten met een beeldscherm theorie-examen.

Zodra theoriedeel 1 met voldoende resultaat is afgesloten, kunnen wij het praktijkexamen definitief voor u reserveren. Het behalen van module 1 is ook verplicht voor toelating tot de cursus en examens van module 2 en 3.

Praktijkopleiding

De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden, ook hier is een spoedopleiding voor beschikbaar. Voor aanvang adviseren wij een intest af te leggen, zodat uw aanvangsniveau kan worden bepaald en het juiste rijlespakket kan worden geadviseerd.

Het praktijkexamen

Het praktijkexamen, wat bij C1 met name gericht is op stadsdistributie, is de gelegenheid om aan te tonen dat het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden wordt beheerst.

Voor code 95 zijn de volgende praktijktrainingen verplicht: een Praktische toets en Toets besloten terrein.

Tijdens de Praktische toets worden onderwerpen getoetst als het vastzetten van lading, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico's, het invullen van een Europees schadeformulier en maatregelen bij noodsituaties.

Bij de Toets besloten terrein wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren getraind en gecertificeerd.

Rijden met een aanhanger > 750 kg (Rijbewijs C1E)

Als u een aanhanger of oplegger wilt aankoppelen die zwaarder is dan 750 kg, dan moet u daarvoor het rijbewijs C1E halen. Met het C1E rijbewijs mag u een combinatie (beide voertuigen samen) besturen met een maximum gewicht van 12.000 kg.

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW.

 


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in