chauffeur_c1

Rijbewijs C1 - Lichte vrachtwagen

Rijbewijs C1 is bedoeld  voor het besturen van lichte vrachtwagens tussen 3.500 kg en 7.500 kg. In dezelfde gewichtsklasse mag met rijbewijs C1 ook een camper worden bestuurd. Dit type lichte vrachtwagen wordt vooral gebruikt door bedrijven die een grote laadruimte nodig hebben.

Doelgroep

Voor iedereen die een lichte vrachtwagen tussen 3.500 kg en 7.500 kg wil besturen.

Theorie-opleiding

Voor het vakbekwaamheidstraject met code 95 dient u examens in de delen RV1 , V2C en V3C (dat bestaat uit drie cases met in totaal 45 meerkeuzevragen) af te leggen.

Zodra de theoriedelen met voldoende resultaat afgesloten zijn, kunnen wij het praktijkexamen definitief voor u reserveren.

Praktijkopleiding

De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden, ook hier is een spoedopleiding voor beschikbaar. Voor aanvang adviseren wij een intest af te leggen, zodat uw aanvangsniveau kan worden bepaald en het juiste rijlespakket kan worden geadviseerd.

Het praktijkexamen

 

 

Het praktijkexamen, wat bij C1 met name gericht is op stadsdistributie, is de gelegenheid om aan te tonen dat het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden wordt beheerst.

Voor code 95 zijn de volgende praktijktrainingen verplicht: een Praktische toets en Toets besloten terrein.

Tijdens de Praktische toets worden onderwerpen getoetst als het vastzetten van lading, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico's, het invullen van een Europees schadeformulier en maatregelen bij noodsituaties.

Bij de Toets besloten terrein wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren getraind en gecertificeerd.

Rijden met een aanhanger > 750 kg (Rijbewijs C1E)

Als u een aanhanger of oplegger wilt aankoppelen die zwaarder is dan 750 kg, dan moet u daarvoor het rijbewijs C1E halen. Met het C1E rijbewijs mag u een combinatie (beide voertuigen samen) besturen met een maximum gewicht van 12.000 kg.

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995
Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in