chauffeur_algemeen

Opleiding Chauffeur Veetransport

Alle chauffeurs die vee vervoeren en iedereen die beroepsmatig levende dieren transporteert, moeten in het bezit zijn van een getuigschrift van vakbekwaamheid veetransport volgens Verordening (EG) nr.1/2005.

Direct inschrijven voor de opleiding

Inhoud opleiding veetransport

  • Gedrag van en het omgaan met de diverse diersoorten
  • Dieren en gezondheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vervoersregels en transportdocumenten
  • Kwaliteitsregeling veetransport
  • Rijden met levende dieren
  • Reinigen en ontsmetting
  • Communicatie

Er wordt gebruikt gemaakt van lesmateriaal waarin de verschillende modules zijn opgenomen: runderen, varkens, schapen/geiten en paarden, pony's en ezels.

Verlengen Getuigschrift Vakbekwaamheid Veetransport

Om in het bezit te blijven van een geldig getuigschrift van vakbekwaamheid (pluim)veetransport, bent u verplicht elke vijf jaar uw getuigschrift te verlengen. Dit doet u door een verlengingscursus te volgen en deze af te sluiten met een examen. U moet het examen afleggen in het jaar voordat het oude getuigschrift verloopt. Bij voldoende resultaat ontvangt u een nieuw getuigschrift dat wederom vijf jaar geldig is. Het is strafbaar te rijden met een verlopen getuigschrift.

Cursuslocatie

Deze opleiding verzorgen wij vanuit onze opleidingscentra te Hoogeveen of Drachten. Voor groepen is een speciaal in-company traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is. In dit geval zijn de cursusdata in overleg vast te stellen. Voor een offerte voor in company opleidingen kunt u contact met ons opnemen.

Cursusduur

De opleiding tot Chauffeur Veetransport wordt in één dag gegeven.

Cursus data

Locatie Hoogeveen (08:00 – 16:00 uur)

  • 16 November 

Nascholingsuren (code 95)

De uren van deze cursus kunnen voor 7 theorie uren meetellen in het verplichte aantal uren nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid. De aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 p.p.p.d.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse scholingsfondsen.

Transportbedrijven die afdragen aan het SOOB-Fonds kunnen voor de opleiding Veetransport aanspraak maken op subsidie. Ook voor bedrijven uit andere sectoren bestaan er subsidiemogelijkheden. Wij informeren u graag welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Aanmelden

Vraag meer informatie aan of schrijf u in voor de opleiding chauffeur veetransport door middel van onderstaand formulier.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in