BannerMotor

Je motorrijbewijs behalen

Wil je graag je motorrijbewijs A, motorrijbewijs A1 of A2 behalen? Vanaf je 17e mag je al motorrijlessen volgen bij Kreeft Opleidingen. 

Praktijkopleidingen verzorgen wij vanuit onze locaties in Hoogeveen & Hardenberg.

Bij Kreeft Opleidingen is het mogelijk om direct te beginnen met je motorrijbewijs, schrijf je hieronder direct in. 

Start nu je opleiding voor het motorrijbewijs!

Neem dan contact met ons op en we plannen samen een datum naar wens!

Diverse soorten motorrijbewijzen

Het motorrijbewijs is in een aantal categorieën opgedeeld, namelijk;

 • Motorrijbewijs A1
 • Motorrijbewijs A2
 • Motorrijbewijs A (onbeperkt vermogen)

Om het praktijkexamen af te kunnen leggen voor A1, A2 of A dien je eerst het theorie-examen te hebben behaald.

Motor rijbewijs schema

Intest Motor Opleiding

De motor-opleiding begint met een intest, aan de hand van deze intest kun je samen met de instructeur de opleidingsvorm bepalen waarmee je het beste resul­taat bereikt. De praktijkopleiding wordt vervolgens op maat met je afgestemd.

Inhoud Motor Opleiding

De motorrijopleiding bestaat uit een theorie-examen en twee praktijkexamens; Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD). De praktijkopleiding wordt op maat met je afgestemd. Praktijkopleidingen verzorgen wij in Hoogeveen & Hardenberg. Ook is er veel keuze in lestijden en is het zelfs mogelijk om met een spoedopleiding het rijbewijs al in enkele dagdelen te halen!


De rijlessen zijn hartstikke leuk en leerzaam. Ik merk ook dat ik steeds zekerder word.

Voertuigbeheersing (AVB) Examen op eigen locatie in Hoogeveen & Hardenberg!

Kreeft Opleidingen kan als enige opleider in de regio haar jou de exclusieve mogelijkheid bieden om het CBR-examen Voertuigbeheersing af te leggen op onze eigen oefenterreinen in Hoogeveen & Hardenberg. Je hoeft voor het examen dus niet naar de openbare CBR-locatie in Assen of Staphorst.

Alleen bij Kreeft Opleidingen kun je dit examen doen op de voor jou bekende opleidingslocatie, bovendien bespaart je dit extra tijd en geld.

Rijlessen Voertuigbeheersing per 60 min.:

€ 52,50 (duoles met minimaal twee tot max. 3 cursisten)    € 69,50 (individueel)

Examen Voertuigbeheersing: €  205,-- (inclusief 1 uur les voor examen)

Verkeersdeelneming:

De kosten voor motorrijles à 60 minuten bedragen  € 69,50 solo (individuele rijles)  of  € 52,50 voor een duoles (met minimaal twee cursisten).

Kosten van het rij-examen Verkeersdeelneming bedragen  € 275,--. 

Noodzakelijk voor het aanvragen van het rij-examen is een gezondheidsverklaring (via mijn CBR).

 

Voordelige Pakket aanbiedingen: 

Voertuigbeheersing-AVB:

10 duolessen met minimaal 2 cursisten, incl. les voor examen en examen AVB € 695,--

12 duolessen met minimaal 2 cursisten, incl. les voor examen en examen AVB € 795,--

14 duolessen met minimaal 2 cursisten, incl. les voor examen en examen AVB € 895,--

16 duolessen met minimaal 2 cursisten, incl. les voor examen en examen AVB € 995,--

 

Verkeersdeelneming-AVD:

10 duolessen met minimaal 2 cursisten en examen AVD Module 1: € 775,--  

Module 2: 12 duolessen, verder gelijk aan module 1: € 875,--

Module 3: 14 duolessen, verder gelijk aan module 1: € 975,--

Module 4: 16 duolessen, verder gelijk aan module 1: € 1.075,--

 

Duolessen kunnen wij niet garanderen, indien blijkt dat je solo rijdt; betaalt je ook voor solo. Uiteraard geldt dit andersom ook (meerprijs individuele les € 17,-- per uur).

De praktijkopleiding wordt op maat met jou afgestemd. Ook is er veel keuze in lestijden en het is zelfs mogelijk om zonder meerprijs met een spoedopleiding het rijbewijs al in enkele dagdelen te halen.

Wanneer blijkt dat er meer rijlessen nodig zijn dan in het pakket zitten, zijn deze lessen voor eigen rekening en betaal je een prijs van € 52,50 voor een duo les en € 69,50 voor een solo les.

Mocht je lessen overhebben uit je pakket, dan kun je deze naar keuze meenemen naar het volgende onderdeel of je krijgt ze terug betaald.

Theoriepakket 

Om te mogen starten met rijlessen op de motor dien je te zijn geslaagd voor het theorie-examen of een minimale leeftijd hebben van 17 jaar of in het bezit te zijn van rijbewijs B. Let op! volgens nieuwe voorwaarden van het CBR moet je theorie in je bezit hebben, voordat het praktijkexamen gereserveerd kan worden. Het resultaat van je theorie-examen is 1,5 jaar geldig.

Bij Kreeft Opleidingen bieden wij een pakket bestaan uit een online leermodule met een theorie-examen bij het CBR. De online leermodule bestaat uit 14 snelle hoofstukken met na ieder hoofdstuk oefenvragen. Daarnaast heb je beschikking over een examentrainer waarbij je 25 unieke oefenexamens kunt maken. Daarnaast zit in het pakket 1 regulier theorie-examen bij het CBR inbegrepen.  

Theoriepakket online  €98,--  online lesmateriaal & 1 theorie-examen

Motorrijbewijs A1

Wanneer je 17 jaar bent is het al mogelijk om motorrijlessen te volgen indien je in het bezit bent van een rijbewijs B of het theorie-examen voor de motor hebt behaald. Echter mag je pas vanaf je 18e het praktijkexamen AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming) afleggen voor het motorrijbewijs A1.

Met een A1-rijbewijs mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1, maximaal 125cm3 en een maximum vermogen 11kW
 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 <15kW

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Hiervoor dien je alleen het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te behalen.

Motorrijbewijs A2

Ben je 20 jaar en wil je graag motorrijbewijs A2 voor een middelzware motor behalen? Vanaf je twintigste mag je hiervoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of wanneer je in het bezit bent van rijbewijs B. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2.

Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

Met een A2-rijbewijs mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1
 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)
 • Motor van de categorie A2  (maximumvermogen 35 kW)

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook hiervoor dien je alleen het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te behalen.

Motorrijbewijs A

Ben je 21 jaar en in het bezit van rijbewijs B of ben je geslaagd voor het theorie-examen voor de motor? Dan mag je rijlessen gaan volgen en de praktijkexamens AVB en AVD afleggen voor motorrijbewijs A.

Als je rijbewijs A vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs A voor de zware categorie hebt behaald, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

Met een rijbewijs A met code 80 mag je rijden op:

 • Motor welke valt onder categorie A1
 • Driewielig motorrijtuig welke valt onder categorie A1 <15kW
 • Motor welke valt onder categorie A2
 • Driewielig motorrijtuig welke valt onder categorie A >15kW

Code 80 vervalt twee jaar na het behalen van rijbewijs A of wanneer je 24 jaar of ouder bent ten tijde van het afleggen van de praktijkexamens. Indien je voor het behalen van rijbewijs A het A2-rijbewijs al hebt behaald, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit.

Vervalt code 80 voor je 24e dan moet je bij de gemeente wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

Met een rijbewijs A zonder code 80 mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1
 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)
 • Motor van de categorie A2
 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)
 • Motor van de categorie A  (onbeperkt vermogen)

Tarieven Motorrijles

Intest € 52,50 duo / € 69,50 solo

Rijles per uur (60min.) € 52,50 duo  / € 69,50 individueel

Theoriecursus en online leermodule € 135,-- inclusief theorie-examen 

 


Machtiging en gezondheidsverklaring

Voordat Kreeft Opleidingen het theorie-examen, examen voortuigbeheersing en verkeersdeelneming kan aanvragen, moet de kandidaat daar eerst toestemming voor geven. Dit kan door middel van een machtiging. Een machtiging afgeven kan via mijn.cbr.nl met je DigiD. Het is aan te raden om zo snel mogelijk de machtiging te verwerken; zonder machtiging kan er geen examen worden aangevraagd of ingepland. Het rijschoolnummer dat je dient aan te geven voor de machtiging is 1178H1.

 

Noodzakelijk voor een praktijkexamenaanvraag is een gezondheidsverklaring, dit is een (elektronisch) document van het CBR om je medische rijgeschiktheid vast te stellen. De gezondheidsverklaring  vraag je aan en betaal je via mijn.cbr.nl met je DigiD.

Volgens nieuwe voorwaarden van het CBR kan je praktijkexamen AVD alleen vastgelegd worden als je in het bezit bent van je Motortheorie!

 

Snel je motorrijbewijs halen? Schrijf je dan nu in!


Direct inschrijven

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in