rijbewijsb(2)

Rijbewijs voor auto's met aanpassingen

Het rijbewijs is voor de meeste mensen een groot goed. Het betekent namelijk mobiliteit en vooral zelfstandigheid. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of als je een arm of been niet goed meer kunt gebruiken? Kortom, kun je met een lichamelijke beperking of functionele beperking zelfstandig de weg op?

Met een beperking de weg op?

Wat het CBR betreft is het antwoord op deze vraag bijna altijd 'Ja'. Er zijn aan de auto zoveel technische aanpassingen mogelijk, dat het voor bijna iedereen met een lichamelijke of functionele beperking mogelijk is om verantwoord auto te rijden. Het is soms ook mogelijk om met een aangepaste motorfiets, vrachtauto of autobus te rijden.

Veiligheid

Voor een lichamelijk beperkte bestuurder gelden dezelfde rijvaardigheidseisen en veiligheidsnormen als voor andere bestuurders. De verkeersveiligheid staat immers voorop. Het moet natuurlijk voor de bestuurder wel mogelijk zijn om aan die eisen te voldoen. Zonodig wordt het voertuig aangepast aan de mogelijkheden van de bestuurder. Bij ons voertuig kunnen gas en rem omgewisseld worden.

Wij beschikken over een aangepaste lesauto waarbij het gaspedaal links geplaatst is, volledige handbediening aan het stuur gebruikt kan worden voor gas en rem en de richtingaanwijzer aan de rechterzijde van het stuur zit. Onze ervaren instructeurs helpen je graag bij het behalen van je rijbewijs, ondanks een fysieke of functionele beperking.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in