rijbewijsb(3)

Autorijles vanaf 16 jaar met 2toDrive

2todrive Het experiment 2toDrive loopt al sinds 1 november 2011 en is een groot succes! Jij hebt nu dé kans om eerder je rijbewijs te halen! Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen, vanaf 16,5 jaar mag je starten met lessen en vanaf de dag dat je 17 bent geworden kun je rijexamen doen. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag starten en de weg op mag!

Direct inschrijven

Coach/Begeleider

Als je slaagt, mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es).

Jouw coach rijdt met je mee als je de weg op gaat. Het is de bedoeling dat hij of zij jou gaat begeleiden in de eerste zelfstandige kilometers. Je mag maximaal 5 mensen opgeven als coach op jouw begeleiderspas. Denk hierbij aan je vader, moeder, een ander familielid of een vriend of vriendin.

Het is belangrijk dat een coach jou goed moet kunnen begeleiden op de weg. Je hebt rijexamen gedaan en het is niet meer nodig om een instructeur te hebben die kan remmen als jij het niet doet, maar je coach moet jou goed kunnen ondersteunen. Hij of zij moet voldoende ervaring hebben op de weg om jou tips te kunnen geven waar nodig. Een coach moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands autorijbewijs (B), minimaal 27 jaar oud zijn en in Nederland wonen. Daarnaast moet een coach jou ook kunnen helpen met een verantwoorde rijstijl. Hij of zij moet zichzelf veilig gedragen in het verkeer. Heeft de persoon bijvoorbeeld een onrustige rijstijl, dan moet je je afvragen of het verstandig is om hem of haar als coach naast jou in de auto te hebben.

Leeftijd

  • Vanaf 16 jaar mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
  • Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen.
  • Als je bent geslaagd mag je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
  • Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig de weg op.

Meedoen met het 2toDrive-programma?

Als je mee wilt doen aan 2toDrive kun je Kreeft Opleidingen machtigen om een praktijkexamen of tussentijdse toets voor je te reserveren.

Je kunt je aanmelden voor 2toDrive bij de balie van Kreeft Opleidingen of hier direct inschrijven

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in