chemische-stoffen-visual

Cursus veilig werken met gevaarlijke stoffen

Voor iedereen die werkt met gevaarlijke stoffen is er de cursus veilig werken met gevaarlijke stoffen. De cursus is gericht op personeel dat gevaarlijke goederen laadt en lost, personeel in dienst van de wegvervoerder of de afzender en in de magazijnen, expedities of cargadoorsbedrijven werkt. De cursus verschilt van de opleiding voor chauffeur gevaarlijke stoffen. Bij het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg gelden specifieke voorschriften en regelgeving .

Direct inschrijven

Daarnaast dient al het overige personeel dat in aanraking kan komen met de gevaarlijke stoffen op de hoogte te zijn van de kenmerken van deze stoffen en moeten ze weten hoe met de stoffen omgegaan dient te worden.

Inhoud van de cursus werken met gevaarlijke stoffen

  • Voorschriften en bepalingen
  • Herkenning van gevaarlijke stoffen
  • Verpakkingen en etikettering
  • Aard en gevaren van de stoffen
  • Behandelings- en noodprocedures
  • Opslag, laden en lossen van gevaarlijke stoffen
  • Vervoersdocumenten en samenladingsverboden

Arbo- en veiligheidsopleidingen kunnen voor uw medewerkers verzorgd worden in het Nederlands, Engels, Pools en Duits.

Cursusduur

De opleiding werken met gevaarlijke stoffen duurt één dag. De cursusdatum wordt in overleg met u vastgesteld. Aanvullend is ook de praktijk-/veiligheidstraining ADR mogelijk. In deze extra training komen maatregelen, eerste hulp en brandbestrijding bij ongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen aan bod. Deze training omvat ook een dagdeel.

Cursuslocatie

Deze opleiding gevaarlijke stoffen verzorgen wij vanuit ons Opleidingscentrum te Hoogeveen. Voor groepen is een speciaal incompany traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is.

Resultaat

Na afloop van de cursus worden de deelnemers getoetst op hun kennis door middel van een schriftelijke test. Is de score voldoende dan wordt een certificaat afgegeven waaruit blijkt dat de cursus met goed gevolg is afgesloten. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Het certificaat geeft aan dat u werkt met vakbekwaam personeel dat in staat is om veilig en verantwoord te werken met gevaarlijke goederen en stoffen.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als theorie.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag meer informatie aan over deze opleiding of schrijf u hieronder meteen online in.

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in