heftruckopleiding

Cursus Meeneemheftruck

De cursus meeneemheftruck wordt ook wel de cursus kooiaap genoemd. Het werken met de meeneemheftruck of kooiaap kan diverse gevaren met zich meebrengen. Het is dan ook belangrijk dat werknemers zich regelmatig laten bijscholen en het certificaat meeneemheftruck behalen, wanneer ze ook in het bezit zijn van het Heftruckcertificaat / Reachtruckcertificaat.

Direct inschrijven voor cursus meeneemheftruck

Inhoud cursus

Tijdens deze cursus gaan we ons verdiepen in de kennis en vaardigheden voor het veilig besturen van een meeneemheftruck. De heftruckopleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Deze kunt u volgen in het Nederlands, Engels, Duits of Pools. Het certificaat kan al behaald worden op 16-jarige leeftijd, maar dan moet men tot de leeftijd van 18 jaar onder begeleiding werken met een heftruck. De volgende onderdelen worden onder andere behandeld:

  • Bediening van de meeneemheftruck/kooiaap
  • Veiligheid
  • Wet- en regelgeving
  • Het onderhoud en de keuring van de machine

Uiteindelijk moet na het behalen van de cursus resulteren in een veiliger werkomgeving. 

Richtlijn Vakbekwaamheid / Code 95

De cursusuren van de cursus meeneemheftruck kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. De ééndaagse cursus telt voor 7 uur theorie mee voor de nascholing. Af- en aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag.

Subsidie voor de heftruck- of reachtruckopleiding

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden die voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag meer informatie aan over deze opleiding of schrijf u hieronder meteen online in.

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in