chauffeur_algemeen

SOOB subsidie

Wanneer u medewerkers laat opleiden bij een gecertificeerd opleider kunt u aanspraak maken op subsidie. Kreeft Opleidingen is gecertificeerd opleider op het gebied van transport en logistiek. Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) verstrekt subsidies waardoor u een gedeelte van de opleidingskosten per medewerker vergoed kunt krijgen.

SOOB verstrekt subsidies voor:

Subsidieregeling sectorplan


Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen

De transportbranche kan bij Kreeft Opleidingen aanspraak maken op SOOB subsidie voor de volgende transport-opleidingen:

Opleiding Subsidie
Vervoer ADR Gevaarlijke Goederen € 125,- subsidie op eerste opleiding
Vervoer Huishoudelijk gevaarlijk afval € 125,- subsidie
Chauffeur Geconditioneerd vervoer € 150,- subsidie
Sierteeltvervoer € 125,- subsidie
Chauffeur autolaadkraan Laden & lossen € 475,- subsidie
Machinist autolaadkraan met Hijsfunctie € 500,- subsidie
Machinist autolaadkraan met Hijsfunctie applicatie € 350,- subsidie
Chauffeur Lange Zware Voertuigen € 350,- subsidie
Veiligheidsadviseur Wegvervoer € 250,- subsidie
Veiligheidscertificaat Vorkheftruck en reachtruck € 350,- subsidie

Subsidie voor rijbewijs C en E bij C

Met het oog op de verwachte vraag naar vrachtautochauffeurs in de komende jaren, verstrekt SOOB ook subsidies voor het opleiden van chauffeurs. Tot maar liefst 35% van de opleidingskosten kan worden vergoed. Zo kunt u als transportbedrijf profiteren van extra voordeel door direct te starten met het opleiden van nieuwe chauffeurs.

De subsidie wordt verstrekt op Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 (RV1, V2C en V3C), Rijopleiding C en Rijopleiding E bij C. Over de subsidiabele uurprijs wordt maximaal 35% subsidie verstrekt over een maximaal aantal opleidingsuren. Per opleiding kan er maximaal één subsidieaanvraag per medewerker per jaar gehonoreerd worden. Op deze regeling is het SOOB subsidiereglement Basiskwalificatie Chauffeur Goederenvervoer van toepassing.


Subsidie voor de verplichte nascholing (code 95)

Zoals u weet dienen uw chauffeurs binnen vijf jaar te voldoen aan de eis van 35 uur nascholing. Binnen deze nascholing dient minimaal één praktijkdag te zijn inbegrepen. Kreeft Opleidingen heeft als doel uw chauffeurs zo goed mogelijk te ondersteunen in het tijdig behalen van code 95 op het rijbewijs. Per chauffeur (en per jaar) kunt u € 100,- subsidie voor code 95-praktijktrainingen aanvragen.

Opleiding Subsidie
Praktijkdag nascholing (HNR, Schadepreventie, Manoeuvreren etc) € 100,- subsidie op 1 praktijkdag in de 5-jaarscyclus van nascholing

 


Hoe kom ik in aanmerking voor de subsidie?

De subsidie is bestemd voor bedrijven die zich registreren bij SOOB en die hun medewerkers willen opleiden tot chauffeur of willen opleiden voor een branchekwalificerend certificaat of diploma. De subsidie dient voorafgaand aan de opleiding te worden aangevraagd via SOOB Subsidiepunt.

Vragen over de subsidieregeling?

Wilt u meer weten over de SOOB subsidie-regeling, neem dan contact op met Kreeft Opleidingen. Liever persoonlijk contact? Bel dan direct met één van onze opleidingsadviseurs: 0528-265577.

Contactformulier

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in