kreeft-verkeersregelaar

Opleiding verkeersregelaar

De opleiding verkeersgelaar is een 3-daagse cursus waarin theorie en praktijk samen komen. Cursusdata zijn in overleg met u vast te stellen en de opleiding is op elke gewenste locatie in Nederland te volgen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in drie verschillende categorieën:

  1. Erkenning voor volledig commerciële activiteiten; denk aan transportbegeleiders.
  2. Erkenning voor beroepsmatige verkeersregelaars. In dit beroep is het deels de gewoonte om verkeersregelende werkzaamheden uit te voeren, bijvoorbeeld bij het werken langs de weg of bij hulpverlening.
  3. Evenementen verkeersregelaar; per evenement of voor een aaneengesloten periode van maximaal 12 maanden.

Direct inschrijven

Doel van de cursus verkeersregelaar

Personen die in groep 1 of 2 vallen zijn verplicht om een officiële opleiding te volgen. Verkeersregelaars worden gezien als verlengstuk van de politiemacht en daarom is het verplicht om een opleiding tot verkeersregelaar te hebben gevolgd wanneer u het verkeer wilt regelen. Tijdens de opleiding leert u vaardigheden om op een veilige manier het verkeer te regelen en bereidt u zich optimaal voor op het landelijk examen.

Inhoud van de cursus

Tijdens de opleiding tot verkeersregelaar wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Wet- en regelgeving;
  • Remafstand en reactiesnelheid;
  • Geven van begrijpelijke opdrachten aan verkeersdeelnemers;
  • Omgaan met agressie;
  • Verkeersregels en verkeersborden;
  • Praktijkvoorbeelden;
  • Veiligheid en veiligheidskleding.

Onze opleiding wordt uitgevoerd door docenten die opgeleid zijn op de Politieacademie tot kerninstructeur verkeersregelaar. De opleiding wordt afgerond met een theorie- en praktijkexamen.

Het resultaat

Indien de opleiding voldoende wordt afgesloten ontvangt de deelnemer een certificaat. Het kan voorkomen dat mensen zakken voor theorie of praktijk. Zij kunnen dan in een volgende groep instromen voor een herkansing. Soms komt het voor dat iemand niet geschikt worden geacht voor de werkzaamheden van Verkeersregelaar. In dit geval zal dat eerlijk en duidelijk met zowel de opdracht-gever als de kandidaat worden besproken.

Cursusduur

De opleiding tot erkend verkeersregelaar duurt drie dagen. Dit is inclusief de examens. Eén dag theoriecursus met aansluitend het theorie-examen, één dag praktijkcursus met aansluitend het praktijkexamen. 

Cursus data

Locatie Hoogeveen (08:30 – 16:00 uur)

  • 4, 5 en 6 november

Cursuslocatie

Kreeft Opleidingen verzorgt de opleiding voor verkeersregelaars op elke gewenste locatie in Nederland.

Groepsgrootte

Theorie maximaal 20 personen per cursusgroep, praktijk maximaal 8 personen per cursusgroep. Per cursusgroep dienen minimaal 4 praktijkexamens afgenomen te worden.

Kosten opleiding verkeersregelaar

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt bepaald hoeveel dagen de docent ingezet dient te worden. U ontvangt dan ook een offerte op maat.

Vraag een offerte aan

Aanstellingspas aanvragen

Met het certificaat kan de deelnemer bij de desbetreffende gemeente via het VCNL een aanstellingspas aanvragen. De gemeente bepaalt of personen wel of geen aanstelling krijgen als Verkeersregelaar. Betreft het een grensoverschrijdend gebied, dan moeten zelfs meerdere gemeentes goedkeuring geven. De cursist ontvangt na goedkeuring een aanstellingsbesluit  (A4-formaat) en een certificaat/pasje. Deze is 5 jaar geldig. Sommige gemeenten hebben dit traject overgedragen aan de regiopolitie. Dit is na te vragen bij desbetreffende Gemeente. Het is raadzaam om - voordat u uw werknemers de opleiding laat volgen - polst of de Gemeente / VCNL wel daadwerkelijk een aanstelling wil afgeven. Om een aanstellingsbewijs aan te kunnen vragen, dient de kandidaat een Verklaring van goed gedrag te kunnen overleggen.

Landelijke erkenning

Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om een landelijke erkenning te verkrijgen. Hiervoor dient een aanvraag ingediend te worden bij het VCNL. Het belangrijkste criterium om landelijke erkenning te  verkrijgen is dat de werknemers beroepsmatig te maken hebben met het regelen vanhet verkeer, zoals werknemers bij wegenbouwmaatschappijen, transportbegeleiders, weginspecteurs, boomvoorziening enz. De werkzaamheden dienen in meerdere provincies plaats te vinden en waarbij het werk niet aangrenzende gemeenten plaatsvindt.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen, zoals het Scholingsfonds voor het bouwbedrijf. Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden die voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag meer informatie aan over deze opleiding of schrijf u hieronder meteen online in.

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in