t-rijbewijs-visual

Subsidie T-rijbewijs

Er rijden steeds meer landbouwvoertuigen op de openbare weg, waardoor het T-rijbewijs wettelijk verplicht is gesteld. Niet alleen bestuurders van landbouwtrekkers moeten beschikken over een tractor rijbewijs. Het T-rijbewijs is ook verplicht voor bestuurders van grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen in de loonwerksector. Het behalen van het T-rijbewijs is een flinke investering en daarom zijn er diverse subsidiemogelijkheden. 

Voor wie zijn de subsidies?

Wie in aanmerking komt voor welke subsidie, hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen gaat het om de sector waarin je werkt of de opleiding die je volgt.

  • Werknemers en BBL-leerlingen uit de sectoren Dierhouderij, Paddenstoelen en Open Teelten (Bloembollenteelt, Boomkwekerij, Landbouw en Tuinbouw). Deze subsidie is onderdeel van de cursusgroepenregeling.
  • Leerlingen uit het Praktijkonderwijs en BOL-leerlingen uit deze sectoren. Hiervoor is er een aparte regeling gemaakt, meer informatie over deze regeling vind je de website collandarbeidsmarkt.nl
  • Werknemers en leerlingen met een geldige stage-overeenkomst in het kader van het praktijkonderwijs in de loonwerksector krijgen een vergoeding van € 700,- per deelnemer die beschikbaar is gesteld door sociale partners (Cumela Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen, Vakvereniging Het Zwarte Corps). Klik hier voor meer informatie. 

Voorwaarden vergoeding T-rijbewijs

Om de vergoeding te ontvangen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Een van die voorwaarden is dat de rijopleiding voor het T-rijbewijs gevolgd moet worden bij een CBR-erkende opleider. Kreeft Opleidingen voldoet hieraan. Wij beschikken ook over een door het CBR goedgekeurd examenvoertuig. Welke voorwaarden nog meer gelden, vind je in het uitkeringsreglement. Ook informatie over de aanvraag van de subsidie en de documenten die aangeleverd moeten worden, zijn te downloaden via de website cao loonwerk

Hoogste slagingspercentage van Nederland

Cijfers van het Centraal Bureau voor de rijvaardigheid (CBR) uit 2018 laten zien dat Kreeft Opleidingen het hoogste slagingspercentage van Nederland heeft voor het T-rijbewijs. Het gemiddelde slagingspercentage in heel Nederland is 65%, bij Kreeft Opleidingen is het gemiddelde slagingspercentage 85%!
Meld je daarom nu aan voor de opleiding tractor rijbewijs onderaan de pagina.  

Tractor rijbewijs opleiding aanvragen

Wil jij ook theorie-opleiding trekker en praktijk-opleiding trekker volgen? Meld je dan nu aan voor de T-rijbewijs opleidingen van Kreeft opleidingen. 

Wil je meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor het T-rijbewijs? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met jou op!

Contactformulier

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in