chauffeur_algemeen

Opleiding HACCP Chauffeur geconditioneerd Vervoer

Wanneer het gaat om levensmiddelen, die bij bederf een gevaar voor de volksgezondheid kunnen opleveren, gelden strenge wettelijke voorwaarden. Ook andere producten, zoals bloemen, kunnen sterk in waarde dalen als het transport niet goed wordt uitgevoerd. De Opleiding Chauffeur Geconditioneerd Vervoer gaat in op de rol van de chauffeur.

Direct inschrijven voor de opleiding

Inhoud van de opleiding

Omdat er hoog gekwalificeerd transportmaterieel wordt gebruikt met moderne koel- of verwarmingsinstallaties is training en scholing vereist. Ook door de steeds groter wordende verscheidenheid van producten met hun verschillende eisen is kennis nodig van temperatuur, behandeling, opslag en overslag. Het ATP (Accord Transport Périssables) geeft voorschriften met betrekking tot het internationaal vervoer van bederfelijke goederen. Voor alle bedrijven die zich bezig houden met de bereiding, de verwerking of het vervoer van eetbare producten is de HACCP-richtlijn (Hazard Analysis Critical Control Points) van toepassing. Deze richtlijn is onderdeel van de warenwet.

De chauffeur leert tijdens de opleiding:

  • Laad- en losprocedures, hygiëne, behandeling van de producten, documenten.
  • Productkennis, de aard, productgroepen, temperatuur, stapeling en verpakking.
  • Koel- en verwarmingsinstallaties, zowel voor de behandeling en bediening van de installatie als voor het herkennen en eventueel zelf oplossen van storingen.

Geldigheid certificaat

Het certificaat chauffeur Geconditioneerd Vervoer is onbeperkt geldig.

Curus data

Op aanvraag.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als theorie.

Subsidiemogelijkheden

Transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie op de cursusprijs en een bijdrage in de verletkosten. Het huidige subsidiebeleid van het SOOB wordt gewijzigd. Kreeft Opleidingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het wel of niet ontvangen van SOOB-subsidie.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of vul hieronder het formulier in.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in