kreeft-historie

Historie

Kreeft Opleidingen bestaat al meer dan 60 jaar. Jan Kreeft begon met zijn vrouw in 1960 een rijschool. Hij zat nog in het leger, kocht een oude Kever en dacht: "Ik kan best wat geld verdienen door die auto ook te gebruiken om anderen te leren autorijden".

Zonen Gert-Jan en Lucas Kreeft leerden het vak in de jaren '80 in de praktijk kennen. De één als rij-instructeur, de ander achter de schermen. In die tijd ging het bedrijf zich steeds meer toeleggen op de transportsector en op veiligheid.

Moeder Zwaantje en zonen Gert-Jan en Lucas besluiten, na het overlijden van Jan in 1986, het bedrijf voort te zetten. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een multifunctioneel opleidingscentrum op het gebied van verkeer, transport, logistiek, arbo en veiligheid.

Bij zowel Gert-Jan als Lucas zit het ondernemerschap al vroeg in het bloed. Gert-Jan blinkt op de LTS in Hoogeveen uit in te laat komen. Als hij zich de volgende dag vroeg moet melden, bekijkt hij als eerste de 'te koop aangeboden advertenties' in de personeelskamer. Hij koopt de spullen op om ze vervolgens samen met zijn broer Lucas op de rommelmarkt door te verkopen.

Lucas volgt op zijn beurt het commercieel onderwijs en wordt daarbij een keer van school gestuurd. "Ik paste gewoon niet zo goed in het keurslijf van het onderwijs", zou Lucas jaren later verklaren. Hij stapt in het bedrijf en maakt het samen met zijn broer en moeder tot een succes.

Uitbreiding met VEC Drachten en KarGO!

Vanaf 2009 maakt het Verkeers Educatie Centrum (VEC) in Drachten ook deel uit van Kreeft Opleidingen. Een uiterst professioneel test- en trainingscentrum op het gebied van verkeersveiligheid. Hier vinden rijvaardigheidstrainingen voor beroepschauffeurs, anti-sliptrainingen, rij-analyses en rij-angst begeleidingstrajecten voor particulieren en bedrijven plaats.

Samen met het Alfa College werd in 2010 het VMBO- en MBO-opleidingscentrum voertuigentechniek, transport en logistiek KARgo! geopend. Hier worden jonge mensen opgeleid tot vaklieden waar het bedrijfsleven echt iets aan heeft. Kreeft Opleidingen is er trots op daaraan een belangrijke bijdrage te mogen leveren.

Vandaag de dag staat Lucas Kreeft nog steeds aan het hoofd van een prachtig multifunctioneel opleidingscentrum. In een halve eeuw is de dienstverlening zo uitgebreid, dat relaties op één plek hun opleidingen op het gebied van verkeer, transport, logistiek en arbo en veiligheid kunnen onderbrengen.

Daarbij wordt het opleidingscentrum erkend door gerenommeerde organisaties als Cordares, NIBHV, VTL/SOOB en TVM Verzekeringen.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in