vrachtwagen2

Rijbewijs E achter C

Voor een rijbewijs E achter C, of korter gezegd het CE rijbewijs, dient u al in het bezit te zijn van vrachtwagenrijbewijs (het C rijbewijs). Vrachtwagenchauffeurs met een CE rijbewijs mogen met een combinatie van een vrachtwagen met aanhanger (of trekker met oplegger combinatie) de weg op. Als u in een CE rijbewijs bezit, in combinatie met code 95 (Richtlijn Vakbekwaamheid) vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt. Een chauffeur die in het bezit is van E achter C én is opgeleid en bijgeschoold volgens de laatste richtlijnen, is namelijk inzetbaar voor vele transportklussen.

Direct inschrijven

Het praktijkexamen voor rijbewijs E achter C

De praktijkopleiding bestaat uit rijlessen op de openbare weg, bijzondere verrichtingen en het het praktijkexamen. Het examen E bij C duurt anderhalf uur en begint met een uitgebreide controle van papieren en voertuig. Daarna wordt de combinatie aangekoppeld en komen alle facetten van het vrachtwagenchauffeursvak aan de orde. Voor het rijbewijs CE is ook een spoedopleiding beschikbaar waarbij u de lessen in een aantal dagdelen kunt volgen.

Lesvoertuigen

Voor de praktijklessen hebben wij vrachtauto's van de merken Volvo, MAN, DAF en Scania klaarstaan. Er is keus uit aanhangwagens en opleggers. Uniek! Bij Kreeft Opleidingen kun je het CE rijbewijs ook halen met een gestuurde oplegger.

Medische keuring

Vóór het aanvragen van het praktijkexamen is een medische keuring verplicht. Men dient gekeurd te worden door een onafhankelijke arts (niet uw eigen huisarts). Het medische verslag is 3 jaar geldig. Noodzakelijk hiervoor is een Gezondheidsverklaring die u via mijn.cbr.nl kunt aanvragen met uw DigiD.

De medische keuring kan Kreeft Opleidingen verzorgen. Meerdere avonden per week en regelmatig op zaterdag houdt een onafhankelijke arts zitting aan onze verkeersschool. Neem voor het maken van een afspraak telefonisch contact op met ons hoofdkantoor. 

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW waardoor u voordeliger uit bent.

STAP Budget voor Particulieren

Voor particulieren heeft de overheid ter vervanging van de belastingaftrek het STAP-budget geïntroduceerd. Met deze regeling kunnen particulieren 1x per jaar max. € 1.000,- subsidie aanvragen voor (beroeps)opleidingen bij erkende opleiders. Ook onze chauffeurs- en transportopleidingen vallen onder deze regeling.

Na aanmelding ontvang je een aanmeldbewijs die je nodig bent voor de STAP subsidieaanvraag.

Wij hebben diverse onderdelen in het STAP loket geregistreerd (o.a. Praktijk CE en Nascholing code 95), je kunt dan voor elk jaar het maximale budget gebruiken waardoor een aantal onderdelen zelfs kosteloos gevolgd kunnen worden en bij opleidingen boven de € 1.000,- betaal je slechts het verschil bij!


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen online in:

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in