vrachtwagen2

Rijbewijs E achter C

Voor een rijbewijs E achter C, of korter gezegd het CE rijbewijs, dient u al in het bezit te zijn van vrachtwagenrijbewijs (het C rijbewijs). Vrachtwagenchauffeurs met een CE rijbewijs mogen met een combinatie van een vrachtwagen met aanhanger (of trekker met oplegger combinatie) de weg op. Als u in een CE rijbewijs bezit, in combinatie met code 95 (Richtlijn Vakbekwaamheid) vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt. Een chauffeur die in het bezit is van E achter C én is opgeleid en bijgeschoold volgens de laatste richtlijnen, is namelijk inzetbaar voor vele transportklussen.

Direct inschrijven

Het praktijkexamen voor rijbewijs E achter C

De praktijkopleiding bestaat uit rijlessen op de openbare weg, bijzondere verrichtingen en het het praktijkexamen. Het examen E bij C duurt anderhalf uur en begint met een uitgebreide controle van papieren en voertuig. Daarna wordt de combinatie aangekoppeld en komen alle facetten van het vrachtwagenchauffeursvak aan de orde.

Theorieopleiding vrachtwagen met aanhanger

Naast de praktijkopleiding voor rijbewijs E achter C, moet er ook een theorieopleiding worden gevolg. Deze theorieopleiding E bij C bestaat uit twee delen; deel 1 over verkeer en techniek en deel 2 over administratie en overige zaken. Beiden worden afgesloten met een schriftelijk theorie examen. Voor het behalen van code 95 dient u een aanvullend theorie examen af te leggen. Zowel het theorie examen als het praktijkexamen kunnen op aanvraag met spoed worden gehaald.

Vrachtwagenchauffeur worden

Als u vrachtwagenchauffeur wilt worden is het rijbewijs CE in combinatie met code 95 (richtlijn vakbekwaamheid) een aanrader. Hierdoor kunt u voor de meeste transportbedrijven aan het werk wat de kans op een goede baan vergroot. Voor code 95 zijn een Praktische toets en Toets besloten terrein verplicht. Ook is het verplicht wanneer u de vakbekwaamheid wilt behouden in 5 jaar tijd minimaal 35 uur aan nascholing te volgen die u Bij Kreeft Opleidingen ook kunt volgen. 

Lesvoertuigen

Voor de praktijklessen hebben wij vrachtauto's van de merken Volvo, MAN, DAF en Scania klaarstaan.

Medische keuring

Vóór het aanvragen van het praktijkexamen is een medische keuring verplicht. Men dient gekeurd te worden door een onafhankelijke arts (niet uw eigen huisarts). Het medische verslag is 3 jaar geldig. Noodzakelijk hiervoor is een Gezondheidsverklaring die u via mijn.cbr.nl kunt aanvragen met uw DigiD.

De medische keuring kan Kreeft Opleidingen verzorgen. Meerdere avonden per week en regelmatig op zaterdag houdt een onafhankelijke arts zitting aan onze verkeersschool. Neem voor het maken van een afspraak telefonisch contact op met ons hoofdkantoor. 

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW waardoor u voordeliger uit bent.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen online in:

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in