vrachtwagen2

Rijbewijs E achter C

Voor een rijbewijs E achter C, of korter gezegd het CE rijbewijs, dient u al in het bezit te zijn van vrachtwagenrijbewijs (het C rijbewijs). Vrachtwagenchauffeurs met een CE rijbewijs mogen met een combinatie van een vrachtwagen met aanhanger (of trekker met oplegger combinatie) de weg op. Als u in een CE rijbewijs bezit, in combinatie met code 95 (Richtlijn Vakbekwaamheid) vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt. Een chauffeur die in het bezit is van E achter C én is opgeleid en bijgeschoold volgens de laatste richtlijnen, is namelijk inzetbaar voor vele transportklussen.

Direct inschrijven

Het praktijkexamen voor rijbewijs trekker met oplegger

Het examen E bij C duurt anderhalf uur en begint met een uitgebreide controle van papieren en voertuig. Daarna wordt de combinatie aangekoppeld en worden manoeuvres uitgevoerd op industrieterreinen en laadperrons. Ook gedrag en verkeersinzicht op autowegen en binnen de bebouwde kom worden beoordeeld. Alle facetten van het vrachtwagenchauffeursvak komen aan de orde.

 

Vrachtwagenchauffeur worden

Als u vrachtwagenchauffeur wilt worden is het rijbewijs CE in combinatie met code 95 (richtlijn vakbekwaamheid) een aanrader. Hierdoor kunt u voor de meeste transportbedrijven aan het werk wat de kans op een goede baan vergroot. 

Lesvoertuigen

Voor de praktijklessen hebben wij vrachtauto's van de merken Volvo, MAN, DAF en Scania klaarstaan.

Medische keuring

Vóór het aanvragen van het praktijkexamen is een medische keuring verplicht. Men dient gekeurd te worden door een onafhankelijke arts (dus niet de huisarts). Het medische verslag is 3 jaar geldig. Noodzakelijk hiervoor is een Eigen Verklaring. Deze wordt naar het CBR verzonden; het CBR geeft dan een verklaring van geschiktheid af voor de betreffende categorie. Deze verklaring van geschiktheid is 1 jaar geldig.

Ook de Medische keuring inclusief het document Eigen Verklaring kan Kreeft Opleidingen verzorgen. Meerdere avonden per week en regelmatig op zaterdag houdt een onafhankelijke arts zitting aan onze verkeersschool. Alles is op één adres te regelen en hoef je alleen maar naar het Gemeentehuis voor de daadwerkelijke aanvraag van je Rijbewijs.

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen online in:

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in