02

Theorielessen voor je autorijbewijs

Om het examen voor rijbewijs B te kunnen aanvragen, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Uiteraard kan Kreeft Opleidingen in Hoogeveen je hierbij helpen! Wij bieden klassikale lessen aan, maar het is ook mogelijk om online een theoriecursus of spoedcursus te volgen.

Boek hier je theoriecursus!

Meld je direct aan

Heb je nog vragen? Bel ons gerust via 0528 - 26 55 77.

Inhoud theorielessen autorijbewijs

In onze klassikale autotheorielessen en online autotheoriecursussen komen alle onderdelen van het CBR theorie-examen aan bod. De volgende onderdelen worden behandeld:

 • Begrippen
 • Rijbewijzen en kentekenbewijzen
 • Inrichting, belading en slepen van voertuigen
 • Borden, verkeerstekens en verkeerslichten
 • Kruispunten en voorrang
 • Afslaan en van richting veranderen
 • Situaties
 • Stilstaan en parkeren
 • Inhalen, tegenkomen en voorbijgaan
 • Snelheden en auto(snel)wegen
 • Verlichting, signalen en militaire colonne
 • Erf, rotonde en spoorweg
 • Verkeersinzicht en milieu

Door al deze onderdelen te behandelen krijg je alle informatie om voor het auto theorie-examen te slagen!

 

Klassikale autotheorielessen

Iedere maandagavond van 19.00 - 21.00 uur worden er klassikale theorielessen aangeboden. In 6 avonden worden alle onderdelen van het CBR theorie-examen behandelt door de docent. Tevens ontvang je een inlogcode voor de online module om buiten de lessen om te kunnen leren en oefenen. 

Tijdens de klassikale lessen ontvang je extra oefenmateriaal waar je thuis mee aan de slag kunt. In de volgende bijeenkomst behandeld de docent de gemaakte oefeningen en krijg je de gelegenheid voor het stellen van vragen. Zo vergroot jij de kans van slagen op je theorie-examen én je praktijkexamen. Naast de 6 theorielessen uit de cursus heb je de mogelijkheid om aanvullende lessen te volgen; hiervan kun je tot het eerste theorie-examen onbeperkt gebruikmaken.

Kosten klassikaal theoriepakket

De kosten voor een klassikaal theoriepakket zijn € 135,-. Dit pakket bevat 6 klassikale lessen, een online module om buiten de lessen om te leren en oefenen en 1 regulier theorie-examen bij het CBR.

Online auto theoriecursus

Naast de klassikale autotheorielessen zou je ook een online autotheoriecursus kunnen volgen bij Kreeft Opleidingen. Hiervoor krijg je inloggegevens toegestuurd en kan je zelf opdrachten en proefexamens maken. Zo leer jij online alles over onder andere verkeersregels, wetten en gevaarherkenning.

Kosten online autotheoriecursus

De kosten voor het online theoriepakket zijn €98,-. Hierbij is de online module om te oefenen en leren en 1 theorie-examen bij inbegrepen. De theorieboeken en een leer- en vragenboek, zijn voor € 35,- bij ons te bestellen.

1-daagse theoriecursus

Naast de standaard theoriecursussen kun je ook kiezen voor een versnelde 1-daagse theoriecursus. Een week voorafgaand aan de cursusdag ontvang je een inlogcode om je online voor te bereiden op de cursusdag. Deze voorbereidingsweek is nodig om je basiskennis op pijl te brengen en het tempo van de cursus bij te houden. Op de cursusdag zelf behandeld de docent alle onderwerpen. Op deze dag krijg je intensief les zodat jij snel je autotheorie-examen kunt doen. Het examen wordt in overleg met jou gepland. Deze theoriecursus is op aanvraag te boeken en kost € 125,-. Neem voor meer informatie contact met ons op.

CBR theorie-examen auto

Als je eenmaal alle theorielessen bij Kreeft Opleidingen hebt gevolgd, ga je het theorie-examen afleggen. Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je namelijk het auto theorie-examen bij het CBR hebben gehaald. In het CBR auto theorie-examen krijg je in totaal 65 vragen die zij opgedeeld in drie soorten vragen.

 1. De eerste 25 vragen gaan over gevaarherkenning waarbij je 12 fouten mag maken.
 2. Het tweede gedeelte van het examen test je kennis. Van deze 12 vragen mag je er maximaal 2 fout hebben.
 3. Het laatste gedeelte is het onderdeel inzicht. Van deze 28 vragen mag je maximal 3 fouten hebben. 
  Bij het onderdeel kennis en inzicht krijg je ook een testvraag. 


Meld je nu aan voor de theoriecursus rijbewijs B

Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan. 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in