rijbewijsb(2)

Autorijbewijs B halen

Wil jij binnenkort je autorijbewijs halen in Hoogeveen of omgeving? Dan zit je goed bij BOVAG-rijschool Kreeft Opleidingen in Hoogeveen! Rijlessen mag al vanaf je 16e met 2todrive. Dankzij ervaren instructeurs, 100% rijtijd en een goede persoonlijke begeleiding zorgen wij dat je op de juiste manier wordt klaargestoomd om met een zeker gevoel de weg op te kunnen. Aarzel niet en vraag nu jouw rijopleiding voor het rijbewijs B aan!

Boek hier je eerste rijles!

Neem contact met ons op en we plannen samen een datum naar wens!
Of bel ons via 0528 - 26 55 77.

Bij Kreeft Opleidingen zit je goed:

 • Je krijgt een vaste rij-instructeur die
  je de hele rijopleiding begeleidt
 • 100% gegarandeerde rijtijd tijdens je rijles
 • Gratis herexamen (binnen twee weken)
 • Hulp bij theorie is mogelijk (klassikaal)
 • Betaling in termijnen mogelijk
 • Flexibele rijlestijden tussen 08:00 – 21:00
 • Rijles bij beperkingen mogelijk met aangepaste lesauto

Voor wie is deze rijopleiding geschikt?

Bij Kreeft Opleidingen kun je al vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen nemen middels het 2toDrive-programma. Vanaf 18 jaar raden wij de compactcursus inclusief tussentijdse toets en praktijkexamen aan.

Rijbewijs vanaf 16+

Rijbewijs B - Kreeft OpleidingenWil je rijervaring opdoen, maar niet wachten totdat je 18 jaar bent?  Schrijf je dan nu in voor het 2toDrive programma bij Kreeft Opleidingen.

Het 2toDrive programma zorgt ervoor dat jij als jonge bestuurder veiliger en zelfverzekerder de weg op gaat. Je mag al vanaf je 16e beginnen met je theorie en rijlessen. Ben je geslaagd voor je theorie? Dan mag jij onder begeleiding, met een door jou gekozen begeleider, de weg op. Wacht dus niet langer tot je 18e en schrijf je direct in voor het 2toDrive programma bij Kreeft Opleidingen.

Lees meer over begeleid rijden vanaf 16,5 jaar

Rijbewijs vanaf 18 jaar

Ben jij 18 jaar of ouder en wil jij graag beginnen met autorijlessen? Neem dan nu contact op met de beste rijopleider in Hoogeveen en omgeving. Kreeft Opleidingen biedt als BOVAG-rijschool de BOVAG-compactopleiding aan dat bestaat uit een 28 praktijklessen (of meer), een tussentijdse toets, het praktijkexamen én als je ondanks dat toch de eerste keer zakt, een volledig gratis herexamen! Daarnaast is er de mogelijkheid om klassikale hulp bij jouw theorie te krijgen. Dit alles zorgt ervoor dat jij straks met een gerust en veilig gevoel de weg op gaat.

Je rijbewijs halen ondanks een fysieke (functie) beperking

Een fysieke beperking, of een functie beperking, betekent niet dat je minder goed kan autorijden dan anderen. Niet elke rijschool heeft echter een auto die is afgestemd op het rijden met een fysieke beperking. Kreeft Opleidingen beschikt over een aangepaste lesauto waarbij wij het volgende kunnen aanpassen;

 • het gaspedaal aan de linkerzijde i.p.v. de rechterzijde
 • volledige handbediening aan het stuur voor gas en rem
 • de richtingaanwijzer aan de rechterzijde van het stuur

Onze ervaren instructeurs helpen je graag bij het behalen van je rijbewijs, ondanks een fysieke beperking. Vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer over rijles in een aangepaste lesauto

Theorie voor rijbewijs B

Om het examen voor rijbewijs B te kunnen aanvragen, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen! Kies uit:

 • klassikale lessen, elke maandagavond 19.00-21.00
 • een online theoriecursus
 • een 2-daagse cursus

De boekenset voor je theoriecertificaat, bestaande uit een leer- en vragenboek, kunnen wij je ook aanbieden.

Lees meer over de auto theoriecursus


De rijlessen verliepen heel ontspannen, dankzij de vriendelijke rij-instructeurs.


Opfriscursus of speciale ondersteuning nodig?

Rijbewijs B - Kreeft OpleidingenEen onzeker gevoel op de snelweg, heb je moeite met inparkeren of last van faalangst? Dan heeft Kreeft Opleidingen speciaal voor jou de opfriscursus of speciale ondersteuning. In een aantal lessen ga je samen met één van onze ervaren instructeurs de weg op.

Stapsgewijs en in je eigen tempo worden alle onderdelen van het autorijden opnieuw geoefend of behandeld om ervoor te zorgen dat je zelfverzekerder en veiliger aan het verkeer kan deelnemen. Vraag nu vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jouw situatie.


Automaat

Het is bij ons ook mogelijk om te lessen in een automaat. De rijlessen in een automaat of een handgeschakelde auto zijn grotendeels hetzelfde. Je leert in beide gevallen de verkeersregels, het toepassen van de verkeersregels en de rijvaardigheden met de auto. Het enige verschil is dat je niet leert te schakelen en koppelen. Doordat je dit niet hoeft te doen, kun je je volledig concentreren op het verkeer. Dit kan meer rust geven. 

Na het behalen van het examen komt er code 78 op je rijbewijs te staan. Dit houdt in dat je niet in geschakelde auto's mag rijden. Wil je later alsnog in een schakelauto rijden? Dan dien je hiervoor opnieuw examen te doen. 

Wat zijn de kosten van de rijopleiding voor rijbewijs B?

Rijbewijs vanaf 16+   Pakketprijs*
2toDrive programma   **Al vanaf €1925,-
     
Rijbewijs vanaf 18 jaar   Pakketprijs
BOVAG-compactopleiding bestaande uit: rijlessen, tussentijdse toets, praktijkexamen en als je niet in 1x slaagd; een gratis herexamen!   ** Al vanaf €1925,-
- Intest bestaande uit 2 rijlessen   € 120,-
- Inclusief 28 lessen   **€1925,-
- Inclusief 32 lessen   **€2160,-
- Inclusief 36 lessen   **€2400,-
- Inclusief 40 lessen   **€2640,-
     
     
Losse rijlessen of opfriscursus   Kosten
100% gegarandeerde rijtijd van 60 minuten   €62,- per les
     
Theorie   Kosten
 Klassikaal theoriepakket: 6 klassikale lessen + online leermodule + 1 examen   €135,-
 Online theoriepakket: online theorielessen + 1 examen   €98,-
 1-daagse theoriecursus   €125,-
 Theorieboeken   €35,-
 Inhoud theorielessen rijbewijs B    

* Prijswijzigingen onder voorbehoud

** Voor deze pakketten is het mogelijk om in termijnen te betalen


Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in