busbijhal

Rijbewijs D - Busrijbewijs

Uw busrijbewijs halen in drie dagdelen? Bij Kreeft Opleidingen is dit mogelijk! Wel dient u dan afgelopen 2 jaar uw vrachtwagenrijbewijs categorie C te hebben gehaald. Is dit niet het geval? Dan kunt u uiteraard een volledige opleiding volgen.

Direct inschrijven

  • Bent u in het bezit van het vrachtwagenrijbewijs categorie C, dan bestaat de compactcursus voor het rijbewijs D uit 12 lessen (á 60 minuten) en het rijexamen
  • Indien u nog niet in het bezit bent van het rijbewijs C, raden wij u aan de uitgebreide cursus te volgen van 28 lessen met het rijexamen

Busrijbewijs halen

De opleiding tot beroepschauffeur voor het busrijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding. Voor de theorie opleiding heeft u keuze uit een spoedopleiding (klassikale cursus) of een online cursus. De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden en is ook in een spoedopleiding mogelijk.

Theorie rijbewijs D

De theorieopleiding bestaat uit twee delen: deel 1 (verkeer en techniek) en deel 2 (administratie en overige zaken) ieder afgesloten met een schriftelijk theorie-examen. Daarnaast legt u voor het behalen van code 95 een aanvullend theorie-examen af (deel 3) dat bestaat uit drie cases op het gebied van administratie en overige zaken met in totaal 45 meerkeuzevragen. Code 95 komt voort uit de richtlijn vakbekwaamheid en is verplicht bij beroepsmatig gebruik. Het resultaat van de theorieopleiding is de basiskwalificatie van de Richtlijn Vakbekwaamheid (het voormalige chauffeursdiploma goederenvervoer).

Praktijk rijbewijs D

De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden, ook hier is een spoedopleiding voor beschikbaar, een spoedcursus bus rijbewijs. De opleiding bestaat uit:

  • Rijlessen op de openbare weg
  • Bijzondere verrichtingen
  • Het praktijkexamen

Het praktijkexamen is de gelegenheid om aan te tonen dat het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden wordt beheerst.

Rijbewijs D code 95

Voor code 95 zijn de volgende praktijktrainingen verplicht: een Praktische toets en Toets besloten terrein. Tijdens de 1-daagse Praktische toets worden onderwerpen getraind en getoetst als het vastzetten van lading/koffers, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico’s, het invullen van een Europees schadeformulier, maatregelen bij noodsituaties en het reageren op wensen, behoeften en gedragingen van passagiers. Bij de 1-daagse Toets besloten terrein wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren getraind en gecertificeerd.

Nascholing busrijbewijs

Om de vakbekwaamheid te behouden (Code 95 voor het beroepsmatig besturen van een bus/touringcar) is het verplicht om in 5 jaar tijd minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. De vervaldatum hiervan wordt als code 95 op het rijbewijs achter de rijbewijscategorieën aangegeven.

Er zijn een groot aantal toegelaten Nascholingscursussen beschikbaar, de keuze hierin is vrij, u kunt dus uw eigen nascholingspakket bepalen. Deze nascholingscursussen hebben een theorie- of praktijkkwalificatie. Van de 35 uur nascholing, moeten er tenminste 7 uur de kwalificatie praktijk hebben. U kunt direct al een nascholingscursus volgen na het behalen van het vakbekwaamheidstraject.

Ruime keuze uit vervolgopleidingen

Kreeft Opleidingen kan het volledige nascholingstraject voor u en uw bedrijf invullen. Dit kan onder andere met de scholingsmanager. Een greep van interessante cursussen die meetellen voor code 95:

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW.

Bekijk de cursusdata


Rijbewijs D halen

Wilt u ook uw rijbewijs D halen? Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in via onderstaand formulier.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995
Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in