VCA-veiligheidsopleiding

VCA cursus VOL voor operationeel leidinggevenden

Als u een functie heeft waarbij u leiding geeft op een locatie waar VCA verplicht is, dan is deze opleiding voor u. U heeft dan namelijk VOL-VCA nodig. Op locaties waar VCA niet verplicht is, heeft u voldoende aan de opleiding Basisveiligheid VCA

Direct aanmelden voor VOL-VCA

Doel VOL-VCA

Werkgevers zijn verplicht vanuit de Arbowet om voldoende voorlichting te geven en opleidingen te verzorgen aan medewerkers over de veiligheid en arbeidsomstandigheden. Daarnaast stellen opdrachtgevers steeds vaker het VCA-certificaat verplicht voor hun leveranciers. Door veilig werken te bevorderen kunt u als leidinggevende het aantal bedrijfsongevallen, of bijna-ongevallen, tot een minimum beperken in uw bedrijf.

Inhoud Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende

De opleiding Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende (VOL-VCA) is een combinatie van de module Basisveiligheid & Veiligheid voor leidinggevenden en biedt leidinggevenden de mogelijkheid zich in één keer te kwalificeren. Alle onderdelen uit de module Veiligheid voor leidinggevenden worden behandeld en de onderdelen uit de module basisveiligheid die van belang zijn voor leidinggevenden zijn er geïntegreerd in opgenomen.

Tijdens de cursus leert men veilig werken te bevorderen, voorwaarden te scheppen voor optimale veiligheid op de werkplek, toezicht te houden op bedrijfsmiddelen waar u mee werkt, toezicht te houden op de veiligheid van uw medewerkers.

De cursus is theoretisch van aard. Er wordt echter veel aandacht besteed aan de toepassing in de praktijk. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a:

 • Wetgeving, veiligheid, gezondheid en milieu
 • Bestrijding van ongevallen / incidenten en beleidsvoering
 • Systematische zorg
 • Risicofactoren
 • Gevaarafwending

Arbo- en veiligheidsopleidingen kunnen voor uw medewerkers verzorgd worden in het Nederlands, Engels, Duits en Pools. Bekijk meer informatie over VCA opleiding in een vreemde taal.

Cursusduur

De cursus omvat 1 dag. 

Cursus data

Locatie Hoogeveen (08:00 – 16:00 uur)                                                                                               

 • 17 en 26 juni
 • 6, 17 en 31 juli
 • 4, 16 en 28 september
 • 8 en 28 oktober
 • 6 en 29 november
 • 5, 14 en 19 december

Locatie Hardenberg (08:00 – 16:00 uur)

 • Op aanvraag

Locatie Drachten (08:00 – 16:00 uur)

 • Op aanvraag

Cursuslocatie

Deze opleiding verzorgen wij vanuit ons opleidingscentrum aan De Stroom 1 (Logistiek Centrum) te Hoogeveen. Voor groepen is een speciaal incompany traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is. In dit geval zijn de cursusdata in overleg vast te stellen. Voor een offerte voor incompany opleidingen, kunt u contact met ons opnemen.

Resultaat

Bij voldoende resultaat ontvangt men het certificaat VOL-VCA. De geldigheid van dit certificaat is 10 jaar. Na deze periode dient een herhalingscursus gevolgd te worden.

VCA cursus code 95

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag. Deze opleiding telt voor 7 uur mee voor de Nascholing.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag meer informatie aan over deze opleiding of schrijf u hieronder meteen online in.

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in