rijbewijs-e-bij-b

Aanhanger rijbewijs BE halen

Aanhanger rijbewijs BE halen? Het kan in 1 dag bij onze rijschool. Na de rijlessen leg je direct het praktijkexamen af voor het rijden met aanhanger. Liever losse rijlessen? Dat kan ook.

Schrijf je nu in


Kosten aanhanger rijbewijs BE

          Prijs excl. BTW*
Intest (60 minuten)           € 60,00
Praktijkopleiding van 1 dag (6 uur)         € 595,00
Losse rijlessen         € 60,00
Eigen verklaring          € 44,50 (vrijgesteld van BTW)

*Tariefwijzigingen voorbehouden


Opleidingslocatie in Hoogeveen

De opleiding voor rijbewijs BE wordt gegeven vanuit onze opleidingslocatie in Hoogeveen


Intest voordat je begint met het rijbewijs BE

Voor het beste resultaat starten we met een intest. Deze intest duurt 60 minuten. Tijdens de intest ontdekken we wat jouw manier van leren is en hoeveel ervaring en vaardigheden je al hebt. Hierna weet je precies wat er van je verwacht wordt tijdens de dagopleiding en het examen. En wij stemmen de praktijkopleiding zo goed mogelijk op jou af.


Praktijkopleiding Rijbewijs BE in 1 dag

Je start 's ochtends met de rijlessen. Tijdens de dag leer je in 6 uur alle fijne kneepjes van het rijden en manoeuvreren met een aanhangwagen. Ook krijg je toelichting op de theorie. De theorie zit verwerkt in het praktijkexamen. Aan het eind van de middag wordt de dag afgesloten met het officiële praktijkexamen bij het CBR.


Wanneer heb je rijbewijs E achter B nodig?

Wil je rijden met een aanhanger achter de auto? Bijvoorbeeld omdat je gaat klussen, op vakantie gaat met een caravan, of voor je werk? Dan kan het rijbewijs E achter B verplicht zijn. Dit hangt af van de toegestane maximale massa.

Je hebt een rijbewijs E achter B nodig als:

  • de aanhanger meer weegt dan 750 kilo lege gewicht + laadvermogen.
  • de auto en de aanhanger samen meer wegen dan 3500 kilo lege gewicht + laadvermogen.

Belangrijk is dat het hier gaat om de maximaal toegestane massa. Het gaat er niet om hoeveel gewicht er écht de aanhanger zit, maar hoeveel gewicht er maximaal in kán zitten.

Het gewicht van de aanhangwagen

De aanhangwagen heeft zelf een gewicht, het ‘lege gewicht’. Daar mogen kilo’s lading in, het ‘laadvermogen’. Vervoer je weinig lading, dan kan het daadwerkelijke gewicht onder de 750 kilo liggen. Maar als je aanhanger wel meer gewicht kán dragen, dan is de toegestane maximale massa toch groter dan 750 kilo en moet je een rijbewijs BE hebben. Uitzondering op deze regel is als de auto en aanhanger samen niet boven de 3500 kilo uitkomen.


Gemakkelijk rijbewijs E achter B halen

Als je praktijkexamen wilt doen bij het CBR voor rijbewijs BE gelden deze eisen.

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je hebt een geldig rijbewijs B

Wil je binnenkort gemakkelijk het rijbewijs E achter B halen? Schrijf je dan direct in voor de rijopleiding van Kreeft Opleidingen.

Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf je nu in.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in