chauffeur_algemeen

Training ladingzekering

Tijdens de rituitvoering is het opnieuw stuwen en verankeren na het lossen van een gedeelte van de lading heel belangrijk. De training ladingzekering biedt de chauffeur de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het laden, stuwen en verankeren voor de rit goed uit te voeren, zodat de lading niet gaat schuiven en er veilig en schadevrij vervoerd kan worden. Ook gaat de training in op de wettelijke regelgeving binnen de EU en onder meer Duitsland.

Inhoud en opzet van de training ladingzekering

De training is gericht op het verkrijgen van kennis met betrekking tot het zekeren van de lading en het op eenvoudige wijze kunnen toepassen van de regels. De praktijktraining kan aangepast worden aan de situatie in uw bedrijf. Dit houdt in het laden, stuwen en verankeren van verschillende soorten goederen in diverse typen vrachtwagens. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Consequenties van het niet goed laden
 • Verantwoordelijkheden van de partijen
 • De krachten die spelen bij de het vervoeren van lading
 • Methoden en principes van lading zekeren
 • Gebruik van spanbanden, kettingen, blokken, wrijvingsmateriaal
 • Gebruik van eenvoudige tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd dient te worden

De aspecten die in de theorie worden verteld worden praktisch toegelicht aan de hand van schaalmodellen. Daarnaast wordt het geleerde in de praktijk getoetst en getraind. Door het gebruik van eenvoudige tabellen is de theorie eenvoudig toe te passen in de praktijk.

Resultaat

De deelnemers ontvangen na afloop van de training een bewijs van deelname.

Cursus data

Locatie Hoogeveen (08:00 – 16:00 uur)                                     

 • 15 mei
 • 13 en 25 juli
 • 9 augustus

Locatie Drachten (08:00 – 16:00)

 • Op aanvraag

Locatie Hardenberg (08:30 – 16:30 uur)

 • Op aanvraag

Deelnemers

De cursus wordt gegeven aan groepen van minimaal 10 personen en maximaal 15 personen.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als theorie.

Subsidiemogelijkheden

Transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie op de cursusprijs en een bijdrage in de verletkosten. Wij kijken graag samen met u of er subsidiemogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Kreeft Opleidingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het wel of niet ontvangen van SOOB-subsidie.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of vul hieronder het formulier in.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in