chauffeur_c1

Rijbewijs C1E - Lichte vrachtwagen met aanhanger

Als u met een lichte vrachtwagen waarvoor u rijbewijs C1 nodig hebt ook een aanhanger wilt trekken, hebt u rijbewijs C1E nodig. U moet hiervoor dan alleen een praktijkexamen afleggen.

Het praktijkexamen

Bij het examen C1E komen alle aspecten van het chauffeursvak aan de orde. U moet uw vakbekwaamheid tonen in diverse situaties. Het begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Dan koppelt u de combinatie aan en legt u een examenparcours af, waarin uw rijgedrag en verkeersinzicht worden beoordeeld. Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer. Tijdens de rit voert u ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons.

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in