chauffeur_daf-pand

Behaviour Based Safety (BBS) V06 Opleiding

Veiligheid tijdens het transport van producten voor de chemische industrie wordt beschouwt als een belangrijk integraal aspect van de gehele logistieke keten. Het verkeer wordt steeds intensiever en dat vereist een defensieve rijstijl. Wat dit inhoudt? Het voorkomen van ongelukken, hetvermijden van fouten, rekening houden met fouten van anderen en met weer- en verkeersomstandigheden. BBS vormt een onderdeel van het SQAS-systeem.Vooral de grote chemische concerns vragen logistieke dienstverleners om aan de SQAS-norm te voldoen.

Direct inschrijven voor de BBS Cursus

Inhoud

  • Defensief en anticiperend rijden;
  • Kijken, observeren, concentreren en rijtechnieken;
  • Kennis, attitude en chauffeursgedrag;
  • Staat van het voertuig en brandstofverbruik;
  • Controle houden op en manoeuvreren met voertuigen;
  • Laad-en losprocedures zowel gevaarlijke stoffen als overige goederen, onderscheid makende in stukgoed en tankvervoer;
  • Voorkomen van ongelukken en terugdringen van schades;
  • Weeromstandigheden.

Cursusduur

Duur van de opleiding is 2 dagdelen met 2 cursisten.

Cursus data

  • Dagelijks mogelijk, informeer naar de beschikbaarheid

Uitvoering

De opleiding wordt uitgevoerd met voertuig van de opdrachtgever. Er dient een 3e zitplaats met gordel aanwezig te zijn in het voertuig.

Resultaat

Deelnemers leren defensiever te rijden en verbeteren hun rijvaardigheid. Waarbij, indien van toepassing, bijzondere aandacht wordt besteedt aan het vervoer van gevaarlijke stoffen.
Deelnemers ontvangen een getuigschrift als bewijs van deelname. Ook krijgen ze het beoordelingsrapport waarop de prestaties van de praktijkritten staan vermeld, met een risicoprofiel en eventuele aanbevelingen. De beoordelingsrapporten worden eveneens teruggekoppeld naar het bedrijf. Op deze manier kan het een vast onderdeel worden van de bedrijfsvoering met blijvende resultaten.

De uren van deze cursus kunnen meetellen voor het verplichte aantal uren nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als praktijk.

Subsidiemogelijkheden

Transportbedrijven die afdragen aan het SOOB-Fonds kunnen voor een BBS opleiding aanspraak maken op subsidie. Iedere chauffeur kan maar één keer per cyclus verplichte nascholing in het kader van de richtlijn vakbekwaamheid in aanmerking komen voor deze subsidie.

Ook voor bedrijven uit andere sectoren bestaan er subsidiemogelijkheden. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of vul hieronder het formulier in.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in