chauffeur_algemeen

Leefstijl Training voor chauffeurs

Het doel van de training is om de chauffeur bewuster te maken van zijn of haar conditie, wat de gevolgen zijn van een slechte conditie en wat de gevolgen zijn van slecht eetgedrag. Onderzoeken wijzen uit dat een medewerker met overgewicht en een slechte conditie veel minder presteert dan een medeweker met een goede conditie. Daarnaast is de kans op langdurig uitval bij een medewerker met een slechte conditie en overgewicht veel groter.

Veel chauffeurs hebben zichzelf verkeerde werktechnieken aangeleerd. Te denken valt aan het verkeerd werken met rolcontainers, het niet toepassen van juiste tiltechnieken en het niet goed gebruiken van een handpalletwagen.

Cursusdata

Locatie Hoogeveen - Op aanvraag

Locatie Drachten - Op aanvraag

Locatie Hardenberg - Op aanvraag

Inhoud

De training is gericht op het verkrijgen van kennis met betrekking tot leefstijl, specifiek toegeschreven op de transportsector. Het is een actief programma met praktijk en theorie. Er zal met name aandacht worden geschonken aan voeding, conditie en het toepassen van de juiste tiltechnieken. De volgende onderwerpen zullen hierbij aan de orde komen:

  • Na het wegen wordt de chauffeur wordt op 10 punten getest. Deze punten zijn BMI, bloeddruk, lichaamsvet, conditie, kracht buik, kracht rug, lenigheid benen, lenigheid rompbuiging, coördinatie op 1 been en coördinatiebalansbord.
  • Er wordt getraind op lucht-/longconditie, spierconditie en op kracht. Na elk trainingsonderdeel wordt er met de deelnemers geëvalueerd.
  • Tiltechnieken in de praktijk. Welke technieken zijn goed en waar liggen de verbeterpunten voor de chauffeur.
  • Er wordt voor elke deelnemer een diner verzorgd met gezonde voeding en na het diner is er ruimte voor voedingsleer met tips voor in de praktijk.

Cursusduur

Cursusduur is 1 dag. Cursusdatum in overleg.

Cursuslocatie

Deze opleiding verzorgen wij bij u aan het bedrijf of op een door u gewenste locatie in Nederland. Uw werkmateriaal zoals voertuig met strooier en sneeuwschuif dient aanwezig te zijn op de trainingslocatie. Verder dient uw locatie te beschikken over een instructieruimte welke is voorzien van voldoende tafels, stoelen en een elektra aansluiting.

Groepsgrootte

Minimaal 10 en maximaal 20 personen per groep.

Kosten

Vanuit Fantastic Sports in Hoogeveen. De sportschool met meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van training, voeding en gewichtsbeheersing. De training Leefstijl wordt verzorgd door vakbekwame instructeurs.

Resultaat

Aan het eind van de dag ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De uren van deze cursus kunnen meetellen voor het verplichte aantal uren nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Deze opleiding telt voor 7 uur mee voor de Nascholing.


Aanmeldformulier

Vraag direct meer informatie aan of vul hieronder het formulier in.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in