baan_slipcursus

Baantraining

Een baantraining laat u zelfverzekerder de weg op gaan. U leert te anticiperen op voorkomende situaties in het dagelijkse verkeer. Doordat u uw voertuig onder controle kunt houden in verschillende situaties kunnen ongelukken worden voorkomen.

Doel

Deze rijvaardigheidstraining vindt plaats op ons test- en trainingscentrum te Drachten en is ontwikkeld om deelnemers bewust te maken van de (on)mogelijkheden in dagelijkse verkeerssituaties.

De nadruk ligt hierbij op het voorkomen van ongevallen en deelnemers inzicht te geven in de risico's die deelname aan het verkeer met zich meebrengt. Men leert gevaren herkennen en te vermijden en zich te ontwikkelen tot een defensief en veilig weggebruiker.

Inhoud

Tijdens de training zal er aandacht besteedt worden aan onder andere:

  • Zit- en stuurhouding

  • Voertuigbeheersing- en bediening

  • Sliptraining met diverse (slip)oefeningen op het circuit

  • Bochtentechniek

  • Rem- en stuurtechniek

Ons test- en trainingscentrum is uitgerust met verschillende soorten wegdek, bochten, radarapparatuur en waterhindernissen waardoor verschillende verkeerssituaties goed gesimuleerd kunnen worden.

Tijdens de rijvaardigheidstrainingen op het circuit wordt er getraind met voertuigen van de deelnemers (vrachtauto's /bussen). Het voordeel hiervan is dat deelnemers zich bewust worden van de reactie van hun eigen voertuig op diverse (nood)situaties.

Duur van de baantraining

De cursus wordt op 1 dag gegeven. 

Cursus data

Locatie Drachten (08:00 – 16:00 uur)    

  • 19 juli
  • 20 september
  • 9 november
  • 7 december

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/ aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als theorie.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen.
Transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie op de cursusprijs en een bijdrage in de verletkosten. Het huidige subsidiebeleid van het SOOB wordt gewijzigd. Voor de volledige informatie kijk op www.soob-wegvervoer.nl. Kreeft Opleidingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het wel of niet ontvangen van SOOB-subsidie.

Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Meer weten of direct aanmelden?

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in