t-rijbewijs-visual

T-rijbewijs (tractor)

Met het T-rijbewijs laat je zien dat je rijvaardig bent en veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Wil je extra voordelig je T-rijbewijs halen? Kijk of je recht hebt op een van de subsidies voor het behalen van een T-rijbewijs.

Locaties: Hoogeveen

Wil je je T-rijbewijs halen? Schrijf je direct in voor de theorie-opleiding! Dit kan al vanaf 15,5 jaar. 

Neem vrijblijvend contact met ons op. >>

Theorie-opleiding 

Om in het bezit te komen van het T-rijbewijs dien je eerst te slagen voor het theorie-examen bij het CBR. Je mag al theorie-examen doen wanneer je 15,5 jaar bent. Het tractor theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen. Er is een regulier examen beschikbaar, een examen met extra tijd of een voorleesexamen.

Voor de theorie-opleiding bieden wij je de keuze uit de volgende pakketten:

Pakket 1: E-learning + terugkommiddag + theorie-examen

Wanneer je zelfstandig online wilt leren voor je theorie-examen, kun je kiezen voor het pakket E-learning. Met dit online educatiemiddel kun je waar en wanneer je maar wilt leren voor je examen. Periodiek plannen wij een ‘terugkommiddag’, waarin de deelnemers de gelegenheid krijgen om de verduidelijking van de stof te krijgen en vragen te stellen, waarna aansluitend het theorie-examen is. Let op: Dit is geen lesmiddag! 

Pakket 2: Klassikale theorie cursus + theorie-examen

Tijdens de theorie cursus wordt alle stof behandeld die getoetst zal worden tijdens het theorie-examen. De te leren stof wordt klassikaal behandeld. Het voordeel van klassikaal leren is dat je ook leert van je medecursisten. Om je thuis goed voor te bereiden krijg je E-learning er gratis bij!!

Eerstvolgende theoriecursus:

6x op dinsdagavond:

  • 12, 19 en 26 september
  • 3, 10 en 17 oktober
  • Start neem contact op voor meer informatie
  • Examen in overleg

Intest

Om het praktijkpakket zo goed mogelijk op jou af te stemmen starten we met een intest.
Deze intest duurt 2 uren en zorgt ervoor dat je een gericht advies krijgt over het aantal benodigde lessen voor je T-rijbewijs.

Praktijkopleiding 

Rijles in een tractor van Kreeft OpleidingenAls je 16 jaar bent mag je beginnen met de praktijkopleiding voor het T-rijbewijs. De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden, hier is ook een spoedopleiding voor beschikbaar. De opleiding bestaat uit rijlessen op de openbare weg, bijzondere verrichtingen en een praktijkexamen. Het praktijkexamen is het moment om aan te tonen dat je het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden beheerst. Bij het succesvol afronden ontvang je het T-rijbewijs.

Praktijkopleidingen verzorgen wij in Hoogeveen. Voor groepen verzorgen wij praktijkopleidingen op elke gewenste locatie in Nederland.

Wanneer is het T-rijbewijs verplicht?

Het T-rijbewijs, is verplicht voor bestuurders vanaf 16 jaar die op de openbare weg rijden met:

  • landbouw- en bosbouwtractors (LBT's)
  • mobiele machine (MM)
  • motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS)

Al vanaf 15,5 jaar mag je inschrijven voor de theorie-opleiding.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in