t-rijbewijs-visual

Je T-rijbewijs (tractor rijbewijs) halen

Het tractor rijbewijs (ook wel T-rijbewijs of trekkerrijbewijs), is verplicht voor bestuurders (vanaf 16 jaar) van land- en bosbouwtractors (LBT's) en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS) die rijden op de openbare weg. Er rijden steeds meer landbouwvoertuigen op de openbare weg, waardoor het T-rijbewijs wettelijk verplicht is gesteld. Door het halen van het T-rijbewijs laat je zien dat je rijvaardig en rijgeschikt bent en veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Wil je je trekkerrijbewijs halen? Schrijf je direct in voor de theorie-opleiding! Dit kan al vanaf 15,5 jaar.

Theorie-opleiding trekker

Om in het bezit te komen van het tractor-rijbewijs dien je eerst te slagen voor het theorie-examen bij het CBR. Je mag al theorie-examen doen wanneer je 15,5 jaar bent. Het tractor theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen. Er is een regulier examen beschikbaar, een examen met extra tijd of een voorleesexamen.

Voor de theorie-opleiding bieden wij je de keuze uit de volgende pakketten:

Pakket 1: E-learning + terugkommiddag + theorie-examen

Wanneer je zelfstandig online wilt leren voor je theorie-examen, kun je kiezen voor het pakket E-learning. Met dit online educatiemiddel kun je waar en wanneer je maar wilt leren voor je examen. Periodiek plannen wij een ‘terugkommiddag’, waarin de deelnemers de gelegenheid krijgen om de verduidelijking van de stof te krijgen en vragen te stellen, waarna aansluitend het theorie-examen is. Let op: Dit is geen lesmiddag! 

Pakket 2: Klassikale theorie cursus + theorie-examen

Tijdens de theorie cursus wordt alle stof behandeld die getoetst zal worden tijdens het theorie-examen. De te leren stof wordt klassikaal behandeld. Het voordeel van klassikaal leren is dat je ook leert van je medecursisten. Om je thuis goed voor te bereiden krijg je E-learning er gratis bij!!

Eerstvolgende theoriecursus:

6x donderdagavond 19.00 – 21.00 uur

  • Start 17 januari 2019 t/m 21 februari 2019
    Examen in overleg

Intest

Om het praktijkpakket zo goed mogelijk op jou af te stemmen starten we met een intest.
Deze intest duurt 2 uren en zorgt ervoor dat je een gericht advies krijgt over het aantal benodigde lessen voor je T-rijbewijs.

Praktijk-opleiding Trekker

Rijles in een tractor van Kreeft OpleidingenAls je 16 jaar bent mag je beginnen met de praktijkopleiding voor het tractor rijbewijs. De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden, hier is ook een spoedopleiding voor beschikbaar. De opleiding bestaat uit rijlessen op de openbare weg, bijzondere verrichtingen en een praktijkexamen. Het praktijkexamen is het moment om aan te tonen dat je het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden beheerst. Bij het succesvol afronden ontvangt u het T-Rijbewijs.

Praktijkopleidingen verzorgen wij in Hoogeveen, Hardenberg en Drachten. Voor groepen verzorgen wij praktijkopleidingen op elke gewenste locatie in Nederland.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in