chauffeur_daf-scania

Vrachtwagenchauffeur worden?

Wilt u vrachtwagenchauffeur worden? Volg dan de opleiding tot vrachtwagenchauffeur van Kreeft Opleidingen. Ons erkende opleidingscentrum heeft een eigen oefenterrein, moderne leslokalen en een gezellige kantine. Het kan al binnen anderhalve week!

Praktijklessen en examens verzorgen wij vanuit de plaatsen Hoogeveen, Drachten en Hardenberg. Voor groepen of speciale trajecten kunnen wij examens verzorgen vanuit elke CCV-examenplaats.

Direct aanmelden


Onderdelen van de vrachtwagenchauffeur opleiding

De vrachtwagenchauffeur opleiding bestaat uit een theorie-opleiding en een praktijkopleiding. Voor de theorie opleiding heeft u keuze uit een spoedopleiding (klassikale cursus) of een online cursus. De praktijkopleiding kunt u naar eigen wens inplannen. De praktijkopleiding is ook beschikbaar als spoedopleiding. 

Hier leest u alles over 


Theorieopleiding vrachtwagen

De theorieopleiding bestaat uit deel 1 en 2. Wilt u professioneel vrachtwagenchauffeur worden in het goederenvervoer? Dan heeft u ook deel 3 van de theorieopleiding nodig voor het behalen van code 95.

Ieder deel sluit u af met een schriftelijk theorie-examen. Als u de theoriedelen 1 en 2 met een voldoende gehaald heeft, kunnen wij het praktijkexamen definitief voor u reserveren. U kunt ondertussen wel alvast met rijlessen beginnen.

Deel 3 is een aanvullend theorie-examen dat bestaat uit drie cases op het gebied van administratie en overige zaken met in totaal 45 meerkeuzevragen. Code 95 komt voort uit de richtlijn vakbekwaamheid en is verplicht bij beroepsmatig gebruik. 
Het resultaat van de theorieopleiding is de basiskwalificatie van de Richtlijn Vakbekwaamheid (het voormalige chauffeursdiploma goederenvervoer). 


Praktijkopleiding vrachtwagenchauffeur

Samen met u plannen wij wanneer u start met de praktijkopleiding vrachtwagenchauffeur. U kunt uw rijbewijs C al binnen 1,5 week halen als u overdag lest. Vraag wel even naar de beschikbaarheid. De praktijkopleiding voor de vrachtwagen bestaat uit 4 delen:

  • Rijlessen met de vrachtauto
  • Praktische toets
  • Toets besloten terrein
  • Praktijkexamen

Rijlessen met de vrachtauto

U gaat onder toezicht van een instructeur de openbare weg op om de verschillende vaardigheden aan te leren. Voor de praktijklessen hebben wij diverse merken vrachtauto's, zoals Daf, Volvo en Scania. Gemiddeld zijn er 28 rijlessen nodig. Een intest geeft vaak meer duidelijkheid over het aantal benodigde lessen. Tijdens een intest van 60 minuten kijken we naar uw ervaring en vaardigheden.

Praktische toets

Tijdens de praktische toets laat u zien hoe vaardig u bent met zaken als het vastzetten van lading, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico's, het invullen van een Europees schadeformulier, maatregelen bij noodsituaties en het reageren op wensen, behoeften en gedrag van passagiers.

Toets besloten terrein

Bij de toets besloten terrein testen wij uw vakbekwaamheid op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren.

Praktijkexamen

De examinator van het CBR neemt het examen af. Het praktijkexamen is voor de kandidaat de gelegenheid om aan te tonen dat hij het voertuig in alle facetten, onder uiteenlopende omstandigheden, beheerst.


Gezondheidsverklaring voor het praktijkexamen

U heeft een gezondheidsverklaring nodig om het praktijkexamen te kunnen aanvragen. Hiervoor moet u worden gekeurd door een arts. Dit mag niet uw eigen huisarts zijn. Kreeft heeft een eigen keuringsarts die meerdere middagen en avonden aanwezig is en regelmatig op zaterdagen. Voor u een afspraak kunt maken bij onze keuringsarts, dient u de gezondheidsverklaring in te vullen via de mijn.cbr.nl. Een afspraak maken bij onze keuringsarts kan telefonisch via: 0528 – 26 55 77.


Nascholing

Heeft u eenmaal het beroepsdiploma vrachtwagenchauffeur behaald, dan is het nodig om nascholing te volgen om uw vakbekwaamheid te behouden (het beroepsmatig besturen van een vrachtauto). U moet daarvoor in 5 jaar tijd minimaal 35 uur aan nascholing volgen. De vervaldatum hiervan staat als code 95 op het rijbewijs achter de rijbewijscategorieën. Wij hebben een groot aantal toegelaten Nascholingscursussen beschikbaar. De keuze hierin is vrij, dus u bepaalt uw eigen nascholingspakket. Deze nascholingscursussen hebben een theorie- of praktijkkwalificatie. Van de 35 uur nascholing moeten er tenminste 7 uur de kwalificatie praktijk hebben. U kunt direct een nascholingscursus volgen na het behalen van het vakbekwaamheidstraject.

Alles voor code 95 in huis

Kreeft Opleidingen kan het volledige nascholingstraject voor u en uw bedrijf invullen. Dit kan onder andere met de scholingsmanager. Een greep van interessante cursussen die meetellen voor code 95:

 


Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn. Heeft u nog vragen dan kunt u ons bereiken via verkoop@kreeftopleidingen.nl of telefoonnummer 0528 - 26 55 77.

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW.

Bekijk de cursusdata.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in:

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in