chauffeur_daf-scania

Vrachtwagenchauffeur worden?

Wilt u vrachtwagenchauffeur worden? Volg dan de opleiding tot vrachtwagenchauffeur van Kreeft Opleidingen. Ons erkende opleidingscentrum heeft een eigen oefenterrein, moderne leslokalen en praktijkruimten een gezellige kantine én je rijdt met het mooiste materieel. Het kan al binnen anderhalve week!

Praktijklessen en examens verzorgen wij vanuit de plaatsen Hoogeveen, Assen, Drachten en Hardenberg. Voor groepen of speciale trajecten kunnen wij examens verzorgen vanuit elke CCV-examenplaats.

Direct aanmelden


Onderdelen van de vrachtwagenchauffeur opleiding

De vrachtwagenchauffeur opleiding bestaat uit een theorie-opleiding en een praktijkopleiding. Voor de theorie opleiding heeft u keuze uit een spoedopleiding (klassikale cursus) of een online cursus. De praktijkopleiding kunt u naar eigen wens inplannen. De praktijkopleiding is ook beschikbaar als spoedopleiding. 

Hier leest u alles over 


Theorieopleiding vrachtwagen

De theorieopleiding bestaat uit drie delen; module 1 (verkeer), module 2 (techniek en lading) en module 3 (administratie inclusief gezondheid & veiligheid en branche & bedrijf) iedere module wordt afgesloten met een theorie-examen.

Zodra de theoriemodule 1 met voldoende resultaat afgesloten is, kunnen wij het praktijkexamen definitief voor u reserveren, voortijd  kunt u wel alvast met rijlessen beginnen.

Het behalen van module 1 is ook verplicht voor toelating tot de cursus en examens van module 2 en 3.

Het resultaat van de gehele theorieopleiding is de basiskwalificatie van de Richtlijn Vakbekwaamheid.


Praktijkopleiding vrachtwagenchauffeur

Samen met u plannen wij wanneer u start met de praktijkopleiding vrachtwagenchauffeur. U kunt uw rijbewijs C al binnen 1,5 week halen als u overdag lest. Vraag wel even naar de beschikbaarheid. De praktijkopleiding voor de vrachtwagen bestaat uit 4 delen:

  • Rijlessen met de vrachtauto
  • Praktische toets
  • Toets besloten terrein
  • Praktijkexamen

Rijlessen met de vrachtauto

U gaat onder toezicht van een instructeur de openbare weg op om de verschillende vaardigheden aan te leren. Voor de praktijklessen hebben wij diverse merken vrachtauto's, zoals Daf, Volvo en Scania. Gemiddeld zijn er 28 rijlessen nodig. Een intest geeft vaak meer duidelijkheid over het aantal benodigde lessen. Tijdens een intest van 60 minuten kijken we naar uw ervaring en vaardigheden en ontvangt u een opleidingsadvies op maat..

Praktische toets

Tijdens de praktische toets laat u zien hoe vaardig u bent met zaken als het vastzetten van lading, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico's, het invullen van een Europees schadeformulier, maatregelen bij noodsituaties.

Toets besloten terrein

Bij de toets besloten terrein wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren getraind en gecertificeerd. .

Praktijkexamen

De examinator van het CBR neemt het examen af. Het praktijkexamen is voor de kandidaat de gelegenheid om aan te tonen dat hij het voertuig in alle facetten, onder uiteenlopende omstandigheden, beheerst.


Gezondheidsverklaring voor het praktijkexamen

U heeft een gezondheidsverklaring nodig om het praktijkexamen te kunnen aanvragen. Hiervoor moet u worden gekeurd door een arts. Dit mag niet uw eigen huisarts zijn. Kreeft heeft een eigen keuringsarts die meerdere middagen en avonden aanwezig is en regelmatig op zaterdagen. Voor u een afspraak kunt maken bij onze keuringsarts, dient u de gezondheidsverklaring in te vullen via de mijn.cbr.nl. Een afspraak maken bij onze keuringsarts kan telefonisch via: 0528 – 26 55 77.


Nascholing

Heeft u eenmaal het beroepsdiploma vrachtwagenchauffeur behaald, dan is het nodig om nascholing te volgen om uw vakbekwaamheid te behouden (het beroepsmatig besturen van een vrachtauto). U moet daarvoor in 5 jaar tijd minimaal 35 uur aan nascholing volgen. De vervaldatum hiervan staat als code 95 op het rijbewijs achter de rijbewijscategorieën. Wij hebben een groot aantal toegelaten Nascholingscursussen beschikbaar. De keuze hierin is vrij, dus u bepaalt uw eigen nascholingspakket. Deze nascholingscursussen hebben een theorie- of praktijkkwalificatie. Van de 35 uur nascholing moeten er tenminste 7 uur de kwalificatie praktijk hebben. U kunt direct een nascholingscursus volgen na het behalen van het vakbekwaamheidstraject.

Alles voor code 95 in huis

Kreeft Opleidingen kan het volledige nascholingstraject voor u en uw bedrijf invullen. Dit kan onder andere met de scholingsmanager

 


Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn. Heeft u nog vragen dan kunt u ons bereiken via verkoop@kreeftopleidingen.nl of telefoonnummer 0528 - 26 55 77.

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW.

STAP Budget voor Particulieren

Voor particulieren heeft de overheid ter vervanging van de belastingaftrek het STAP-budget geïntroduceerd. Met deze regeling kunnen particulieren 1x per jaar max. € 1.000,- subsidie aanvragen voor (beroeps)opleidingen bij erkende opleiders. Ook onze chauffeurs- en transportopleidingen vallen onder deze regeling.

Na aanmelding ontvang je een aanmeldbewijs die je nodig bent voor de STAP subsidieaanvraag.

Wij hebben diverse onderdelen in het STAP loket geregistreerd (o.a. theorie, Praktijk C, Praktijk CE, Nascholing code 95), je kunt dan voor elk jaar het maximale budget gebruiken waardoor een aantal onderdelen zelfs kosteloos gevolgd kunnen worden en bij opleidingen boven de € 1.000,- betaal je slechts het verschil bij!


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in:

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in