kreeft-vlaggen-totaal

Medische Keuring voor rijbewijsaanvraag of verlenging?

Om te mogen rijden moet u geestelijk en lichamelijk gezond zijn. Daarom moet iedereen die rijexamen doet een formulier invullen, met vragen over de gezondheid. Ook bij het verlengen van het rijbewijs wordt er van u verwacht dat uw gezondheid het nog toelaat om veilig te rijden.  Soms is het daarom nodig dat u een aanvullende medische keuring ondergaat.

Medische keuring rijbewijs C/CE/D/DE

Houders van rijbewijzen C (vrachtwagens) en D (autobussen) moeten bij iedere verlenging van hun rijbewijs een medische keuring ondergaan. De geldigheidstermijn voor groot rijbewijzen is op dit moment 5 jaar. Bij Kreeft Opleidingen is het mogelijk om u te laten keuren op avonden en zaterdagen!

Medische keuring rijbewijs B (Personenauto)

In sommige situaties wordt er ook een aanvullende medische keuring voor het rijbewijs B (autorijbewijs) van de bestuurder verlangd:

  • Bij het verlengen van het rijbewijs voor mensen van 75 jaar of ouder
  • Wanneer er voor het aanvragen van het rij-examen of bij verlenging van het rijbewijs op meerdere vragen in de Eigen Verklaring met ja worden beantwoord.

Geen rompslomp bij Kreeft Opleidingen

Kreeft Opleidingen verzorgt het hele traject rondom de medische keuring voor u. Wij beschikken over een eigen keuringsarts die gespecialiseerd is in rijbewijskeuringen. Deze arts houdt wekelijks zitting aan ons opleidingscentrum, ook in de avonduren en op zaterdag. Voor grotere groepen of internationale chauffeurs kunnen ook keuringen op zaterdagen worden gepland. Wij hebben het keuringsformulier Eigen Verklaring voor u op voorraad, hiervoor hoeft u dus niet eerst naar het Gemeentehuis en bent u bij Kreeft met 1 stap klaar!

Kosten

De kosten voor een Medische Keuring zijn € 59,90
De kosten voor een Eigen Verklaring zijn € 37,80
Alle genoemde prijzen zijn inclusief eventueel toepasbare BTW

Afspraak maken?

Bel voor het maken van een afspraak voor een rijbewijskeuring met 0528 - 265577 of meld u gelijk aan.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in