kreeft-vlaggen-totaal

Medische Keuring voor rijbewijsaanvraag of verlenging?

Om te mogen rijden moet u geestelijk en lichamelijk gezond zijn. Daarom moet iedereen die rijexamen doet een formulier invullen, met vragen over de gezondheid. Ook bij het verlengen van het rijbewijs wordt er van u verwacht dat uw gezondheid het nog toelaat om veilig te rijden. Soms is het daarom nodig dat u een aanvullende medische keuring ondergaat.

Medische keuring rijbewijs C/CE/D/DE

Houders van rijbewijzen C (vrachtwagens) en D (autobussen) moeten bij iedere verlenging van hun rijbewijs een medische keuring ondergaan. De geldigheidstermijn voor groot rijbewijzen is op dit moment 5 jaar. Bij Kreeft Opleidingen is het mogelijk om u te laten keuren, ook in de avond en op zaterdag.

Medische keuring rijbewijs B (Personenauto)

In sommige situaties wordt er ook een aanvullende medische keuring voor het rijbewijs B (autorijbewijs) van de bestuurder verlangd:

  • Bij het verlengen van het rijbewijs voor mensen van 75 jaar of ouder
  • Wanneer er voor het aanvragen van het rij-examen of bij verlenging van het rijbewijs op meerdere vragen in de gezondheidsverklaring met ja worden beantwoord.

Aanvragen gezondheidsverklaring

De eerste stap voor het aanvragen of verlengen van uw rijbewijs, is het invullen van de gezondheidsverklaring op www.mijncbr.nl. Hiervoor logt u in met uw persoonlijke DigiD met extra controle per SMS op App. U kiest de categorie waarvoor u uw rijbewijs wilt aanvragen of alle categorieëen waarvoor u wilt verlengen. Vervolgens krijgt u een aantal vragen omtrent uw gezondheidssituatie. Lees de vragen van de gezondheidsverklaring goed door, en vul de vragen naar waarheid in. Na het invullen ontvangt u verwijsbrief naar een arts. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij onze keuringsarts. 

Keuringsarts bij Kreeft Opleidingen

Wij beschikken over een eigen keuringsarts die gespecialiseerd is in rijbewijskeuringen. Deze arts houdt wekelijks zitting aan ons opleidingscentrum, ook in de avonduren en op zaterdag. Voor grotere groepen of internationale chauffeurs kunnen ook keuringen op zaterdagen worden gepland. De bevindingen van de arts zullen digitaal naar het CBR worden verzonden. 

Kosten

De kosten voor een Medische Keuring zijn €66,55 (te betalen per pin of contant)
De kosten voor een Gezondheidsverklaring zijn €44,50 (direct te betalen aan CBR)
Alle genoemde prijzen zijn inclusief eventueel toepasbare BTW

Afspraak maken?

Bel voor het maken van een afspraak voor een rijbewijskeuring met 0528 - 265577 of meld u gelijk aan.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in