chauffeur_algemeen

Code 95

Sinds september 2009 moeten alle vrachtwagen- en buschauffeurs verplicht nascholing volgen om hun vakbekwaamheid te verlengen, oftewel code 95. De vakbekwaamheid voor chauffeurs is vijf jaar geldig. De verplichte nascholing code 95 bestaat uit 35 uur cursus, waarvan minimaal 7 uur praktijkcursus. Alleen gecertificeerde scholingscursussen tellen mee voor de verlenging. Ook chauffeurs die al in het bezit zijn van een onbeperkt geldig chauffeursdiploma hebben te maken met een beperking van de geldigheid. 

Locaties: Hoogeveen | Drachten | Hardenberg | Assen | Incompany in heel Nederland

Direct informatie aanvragen

Cursussen

Kreeft Opleidingen biedt een groot aantal praktijktrainingen en theoriecursussen aan die meetellen voor de nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid code 95. In ons overzicht ziet u of de cursusuren meetellen als theorie-uren of praktijkuren. Het overzicht is dynamisch, er kunnen meerdere cursussen toegevoegd en/of ontwikkeld worden. De mogelijkheden worden graag met uw bedrijf bekeken!

De cursusprijs wordt vermeerderd met aan- en afmeldkosten t.b.v. nascholingsuren, deze kosten bedragen € 24,50 (vrijgesteld van BTW) per persoon per cursusdag.

 • Het Nieuwe Rijden HNR brandstofreductie

  Praktijktrainingen

  Praktijklessen over het nieuwe rijden en brandstofreductie.

 • Defensief rijden

  Theoriecursussen

  Bekijk het uitgebreide aanbod theoriecursussen voor code 95.

 • Analyse rijvaardigheid

  Incompanytrainingen

  Laat uw medewerkers trainingen volgen bij uw eigen bedrijf.

Scholingsmanager

Voor bedrijven stelt Kreeft Opleidingen kosteloos de Scholingsmanager beschikbaar. In deze web-applicatie worden de nascholingsuren die gevolgd zijn bij Kreeft Opleidingen verwerkt. Hiermee is er direct een actueel overzicht beschikbaar van gevolgde nascholingsuren per medewerker of zelfs per vestiging. Ook de vervaldatum van rijbewijzen, diploma's en certificaten worden geregistreerd en tijdig gesignaleerd. Hiermee hoeft u zelf geen aparte administratie te voeren voor het bijhouden van de Scholingsuren voor code 95, wel zo makkelijk!

De Scholingsmanager wordt aan relaties van Kreeft Opleidingen gratis beschikbaar gesteld.

Opleidingsabonnement

Als bedrijf zorgeloos voldoen aan de nascholingsuren? Kreeft Opleidingen biedt u een opleidingsabonnement op maat aan.

Scholen om te scholen is natuurlijk onzin. Kreeft Opleidingen bekijkt samen met u welke opleidingen voor uw medewerkers van toepassing zijn en kan het scholingstraject van A tot Z op zich nemen. U geeft aan welke deelnemers geschoold dienen te worden en wat de gewenste periode is en Kreeft Opleidingen verzorgt:

 • locaties
 • uitnodigingen
 • catering
 • subsidie-afwerking
 • en meer...

Bij Kreeft Opleidingen kunt u aanspraak maken op diverse subsidiemogelijkheden en bijdragen uit scholingsfondsen. Wij bekijken graag welke mogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Informatie aanvragen

Wilt u zich inschrijven voor één van onze opleidingen en/of trainingen om de code 95 te halen? Of een incompany training op maat aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in