ehbo-visual

Automatische Externe Defibrillator (AED) Cursus

Jaarlijks krijgen ruim 15.000 Nederlanders een hartstilstand (300 per week). Helaas arriveert het ambulancepersoneel vaak te laat om het hart nog op gang te krijgen. Daarom heeft de overheid besloten dat iedereen voortaan een Automatische Externe Defibrillator (AED) mag gebruiken om levens te redden.

De AED kan elektronische impulsen toedienen aan iemand met een hartstilstand. Deze 'defibrillatie' zorgt ervoor dat het ongecoördineerd samentrekken van het hart wordt opgeheven. De overlevingskans bij een hartstilstand hangt af van de tijd die verstrijkt tot het moment van defibrillatie met de AED.

Binnen drie minuten heeft het slachtoffer een kans van 70% om te overleven. Elke minuut later neemt de overlevingskans met maar liefst 10% af! Kortom, alle reden om uw medewerkers te laten opleiden voor het gebruik van de AED.

Direct inschrijven voor de AED-cursus

Doel cursus AED

De cursus Automatische Externe Defibrillator leert de cursist in een halve dag om bij een hartstilstand verantwoord en efficiënt met dit apparaat om te gaan.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die de AED op een verantwoorde wijze wil gebruiken bij een acute hartstilstand. Voorwaarde voor deelname aan de cursus is een geldig BHV-diploma, een certificaat reanimatie of een EHBO-diploma.

Inhoud

In deze korte, praktijkgerichte cursus, leert de cursist hoe men de AED moet gebruiken bij een acute hartstilstand. De volgende onderwerpen komen aan de orde: basisreanimatie, voorbereiden inzet van de AED en reanimatie met behulp van de AED. Na een korte theoretische inleiding ligt de nadruk op het oefenen van de vaardigheden.

Cursusduur

De cursus omvat één dagdeel van 09:00 tot 12:30 uur, cursusdatum in overleg.

Cursuslocatie

Deze opleiding verzorgen wij vanuit ons opleidingscentrum aan De Stroom 1 (Logistiek Centrum) te Hoogeveen. Voor groepen is een speciaal in-company traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is. Voor een offerte voor incompany opleidingen, kunt u contact met ons opnemen.

Resultaat

Bij voldoende resultaat ontvangt men een AED-certificaat. De geldigheid van dit certificaat is 1 jaar. Na deze periode dient men een herhalingscursus te volgen.

Kosten

Cursuskosten: € 95,- p.p. excl. 21% BTW.

De cursus is inclusief lesmateriaal en koffie/thee-arrangement.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag meer informatie aan over deze opleiding of schrijf u hieronder meteen online in.

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in