VCA-veiligheidsopleiding

VCA opleidingen in Hoogeveen, Drachten en Hardenberg

Deze cursus levert u in 1 of 2 dagen het juiste certificaat VCA Basisveiligheid op. Vanuit onze trainingscentra in Hoogeveen, Drachten, Hardenberg en Assen leert u te voldoen aan alle benodigde vereisten. 

Veiligheid voorop

De VCA-opleiding is een populaire cursus over arbeidsomstandigheden en veiligheid. Werkgevers die hun werknemers deze opleiding laten volgen, voldoen hiermee aan de verplichting van de Arbowet. De naam VCA is de afkorting van Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.

Ook opdrachtgevers stellen het VCA-certificaat steeds vaker verplicht voor hun leveranciers. Veiligheid is natuurlijk geen zaak van de werkgever alleen. Met deze VCA-cursus kan ook de medewerker zelf iets doen aan de veiligheid op de werkplek.

Een certificaat binnen twee dagen

Wij bieden de opleiding VCA Basisveiligheid aan in twee varianten:

 • VCA in 1 dag
 • VCA in 2 dagen

Omdat wij geen cursus in dagdelen aanbieden, beschikt u bij ons snel over het gewenste certificaat.

Bekijk en boek

Het VCA-certificaat is gewild, vandaar dat het aantal cursusplekken beperkt is. Op dit ogenblik hebben we nog vrije plekken op de volgende data (zowel de ééndaagse als tweedaagse variant): 

Staat de datum of locatie van uw keuze er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op >>

 

Locaties van onze VCA-trainingscentra

Deze cursus wordt gegeven op de volgende locaties:

Kreeft Opleidingen Hoogeveen

De Stroom 1
7901 TG Hoogeveen
0528 - 265 577


Kreeft Opleidingen Drachten

De Knobben 100
9202 XJ Drachten
0512 - 366 423


Kreeft Opleidingen Hardenberg

De Nieuwe Haven 8
7772 BC Hardenberg
0528 - 265 577

opleidingscentra kreeft in Hoogeveen, Drachten en Hardenberg

Naast in Hoogeveen, Drachten en Hardenberg wordt de cursus ook aan groepen gegeven op elke gewenste locatie in Nederland. Voor meer informatie hierover mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een aanbod op maat.

Wat u tijdens de cursus leert

Tijdens de cursus VCA Basisveiligheid leert men risico's tijdens werkzaamheden te onderkennen en te beheersen om de veiligheid voor personen en omgeving te verhogen. De VCA cursus is theoretisch van aard. Er wordt echter veel aandacht besteed aan de toepassing in de praktijk.

Onderwerpen VCA Basisveiligheid

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer:

 • Arbeidsomstandigheden wetgeving
 • Risico's, preventie, hoe te handelen bij ongevallen
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werkvergunningen en werken in besloten ruimten
 • Gereedschapsmachines, gereedschappen, gevaren bij lassen en snijden
 • Hijsen en tillen, struikelen, uitglijden en verstappen
 • Werken op hoogte
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

VCA-opleidingen verzorgen wij in het Nederlands, Engels, Duits en Pools. Bekijk meer informatie over VCA opleiding in een vreemde taal.

VCA Basisveiligheid telt mee voor Code 95

De cursusuren van VCA Basisveiligheid tellen mee voor 14 uur theorie voor Code 95, in het kader van de verplichte nascholingsuren van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af- en aanmeldkosten voor Code 95 zijn € 22,50, exclusief 21% btw per persoon per cursusdag.

VCA halen

Bij voldoende resultaat ontvangt men het certificaat Basisveiligheid VCA. De geldigheid van dit certificaat is 10 jaar. Na deze periode dient een herhalingscursus gevolgd te worden.

VCA verlopen?

Wanneer uw certificaat voor Basisveiligheid VCA is verlopen, kunt u deze niet verlengen. U zult opnieuw examen moeten doen omdat er de afgelopen 10 jaar te veel wijzigingen in de regelgeving zijn doorgevoerd. Kreeft Opleidingen adviseert dan ook om opnieuw de cursus Basisveiligheid VCA te volgen. Zo krijgt u opnieuw een certificaat dat 10 jaar geldig is. 

Groepstrainingen op elke plek in Nederland

Voor groepen verzorgen wij graag een in-company traject op elke gewenste plaats in Nederland. De cursusdata bepalen wij dan in overleg met u.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Contact opnemen

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op over de gewenste locatie en cursusduur.

 

Bijvoorbeeld: 25-09-1995
Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in