chauffeur_algemeen

Rijvaardigheidsanalyse (V07)

De rijvaardigheids-analyse is een uitgebreide analyse van de rijstijl en capaciteiten voor zowel chauffeurs met én zonder ervaring. De analyse kan worden uitgevoerd voor alle voertuigcategorieën zoals vrachtauto, touringcar en taxi. De analyse wordt op individuele basis gehouden. Specifieke wensen kunnen in overleg in de training worden opgenomen.

Direct inschrijven voor rijvaardigheidsanalyse

Hoe ziet een rijvaardigheidsanalyse eruit?

Binnen één dag wordt er een heldere rijvaardigheidsanalyse opgemaakt. De rijvaardigheidsanalyse bestaat uit een kennismaking, rijvaardigheidsrit en een nabespreking met de deelnemer. Tijdens de rijvaardigheidsrit geldt de rijprocedure als basis, in de rijprocedure wordt het meest wenselijke rijgedrag beschreven.

Onderwerpen zijn o.a.:

  • Administratieve controle;
  • Controle voertuig;
  • Zit- en Stuurhouding;
  • Voertuigbediening;
  • Verkeersdeelneming en Defensief rijgedrag;
  • Toepassing relevante verkeerskennis;
  • Bijzondere manoeuvres.

Het is ook mogelijk om bedrijfsspecifieke onderwerpen te toetsen.

Resultaat

Van de rijvaardigheidsrit maakt de instructeur een rijvaardigheidsanalyse op. Hierop staan de behandelde onderdelen vermeld en van welke onderdelen eventueel scholing gewenst of noodzakelijk is. Een rijvaardigheidsanalyse kan ook dienen als intest of aanstellingstest.

Groepsgrootte

De rijvaardigheidsanalyse kan worden uitgevoerd voor een groepje van 2 personen.

Cursuslocatie

Deze opleiding verzorgen wij vanuit uw bedrijfslocatie. De rijvaardigheids analyse kan verzorgd worden met voertuigen en voertuigcombinaties waar uw medewerkers dagelijks mee omgaan.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als praktijk.

Subsidiemogelijkheden

Transportbedrijven die afdragen aan het SOOB-Fonds kunnen voor een schadepreventie opleiding aanspraak maken op  subsidie. De rijvaardigheidsanalyse kan in deze categorie worden geschaald. Iedere chauffeur kan maar één keer per cyclus verplichte nascholing in het kader van de richtlijn vakbekwaamheid in aanmerking komen voor deze subsidie.Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in:

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in