baan_slipcursus

Chauffeursdag

Gedurende deze Chauffeursdag wisselen diverse onderdelen zich af en wordt er aandacht besteed aan onderwerpen die voor uw bedrijf specifiek van belang zijn. De Chauffeursdag kan meetellen voor scholingsuren voor de Verplichte Nascholing van de nieuwe Richtlijn Vakbekwaamheid.

Direct aanmelden voor de antisliptraning

combex

Inhoud

Afhankelijk van uw wensen kunnen we dit als volgt invullen:

Door verschillende groepjes te vormen maken we er een carrousel van. De onderdelen kunnen zijn:

  • Een rijvaardigheidstraining/slipcursus. Hierbij wordt geleerd het voertuig onder controle te houden bij diverse (weers)omstandigheden en niet in de slip te raken. De nadruk ligt tijdens deze training vooral op het voorkomen van ongevallen. Men wordt zich bewust van de risico's welke deelname aan het verkeer met zich meebrengt.
  • Manoeuvreren
  • Theorie-onderdeel van Schadepreventie; chauffeurs met groot materieel werken onder steeds grotere druk en wisselende omstandigheden. Het intensieve verkeer vereist een defensieve rijstijl. Defensief rijden houdt in: het voorkomen van ongelukken, het vermijden van fouten, rekening houden met fouten van anderen en rekening houden met weer- en verkeersomstandigheden. Centraal in dit onderdeel staat defensief rijgedrag, veiligheid, manoeuvreren en spiegelen.
  • Theorie-onderdeel met verkeerstest en een update van de nieuwe verkeersregels (te denken valt dan aan borden kennis, groene strepen op de weg e.d.)
  • Theorie-onderdeel over de Digitale Tachograaf, de bediening hiervan en de verplichtingen voor de chauffeur.

Tijdens de rijvaardigheidstrainingen op het circuit wordt er getraind met voertuigen van de deelnemers. Het voordeel hiervan is dat deelnemers zich bewust worden van de reactie van hun eigen voertuig op diverse (nood)situaties.

Duur van de cursus

1 dag

Groepsgrootte

Minimaal 10, maximaal 150 deelnemers, per dag (afhankelijk van de gekozen locatie)

Cursusdata

Locatie Hoogeveen - Op aanvraag

Locatie Drachten - Op aanvraag

Cursusplaatsen

De chauffeursdag kan op elk gewenste locatie in Nederland georganiseerd worden, zoals op onze test- en trainingscentra in Drachten, Goes, Venlo, Utrecht en Rotterdam het test en trainingscentrum van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) in Lelystad, vliegveld Twente en airport Weeze (Dld). Indien er een indeling van enkel theorie-onderdelen is gemaakt, kan de uitvoering overal plaatsvinden, zoals incompany, op locaties van Kreeft Opleidingen, of op andere openbare in te huren locaties.

Ons eigen test- en trainingscentrum in Drachten biedt mogelijkheden voor een compleet verzorgde dag, er zijn diverse rijvaardigheidstrainingen mogelijk op zowel onze baan als op de openbare weg. Ons test- en trainingscentrum is uitgerust met verschillende soorten wegdek, bochten, radarapparatuur en waterhindernissen waardoor verschillende verkeerssituaties goed gesimuleerd kunnen worden.

Resultaat

Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een certificaat als bewijs van deelname.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/ aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als theorie.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen.
Transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie op de cursusprijs en een bijdrage in de verletkosten. Het huidige subsidiebeleid van het SOOB wordt gewijzigd. Voor de volledige informatie kijk op www.soob-wegvervoer.nl. Kreeft Opleidingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het wel of niet ontvangen van SOOB-subsidie.

Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of vul hieronder het formulier in.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in