alk_uitleg

Veilig werken met een autolaadkraan

Veilig werken met een autolaadkraanWerkt u met een autolaadkraan of gaat u werken met een autolaadkraan? Dan is het volgen van een cursus veilig werken met een autolaadkraan noodzakelijk. Wanneer u bij ons de autolaadkraancursus volgt, ontvangt u een certificaat waarmee u mag laden en lossen met de autolaadkraan.

Direct inschrijven

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is het veilig en verantwoord leren werken met een autolaadkraan. De cursus is bestemd voor chauffeurs, bezorgers van materialen en overig personeel dat met een autolaadkraan werkt.

Inhoud van de cursus

  • Wet- en regelgeving
  • Algemene en bedrijfseigen veiligheidsvoorschriften
  • Juiste manier van naderen van de losplaats
  • Bediening van een autolaadkraan en stempels
  • Controle van de technische staat
  • Manoeuvres met last uitvoeren, goederen in juiste verband stapelen, laad- en lostechnieken

Het resultaat

Deelnemers van de autolaadkraanopleiding ontvangen het certificaat "Veilig werken met een autolaadkraan". Het certificaat dat u van ons ontvangt bij het voldoende afronden van het theorie- en praktijkgedeelte is een Europees erkend certificaat en heeft een geldigheid van 5 jaar. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Drie verschillende opleidingsvarianten

De cursus is mogelijk op verschillende cursuslocaties, ook op uw eigen bedrijfslocatie. Arbo- en veiligheidsopleidingen kunnen voor uw medewerkers verzorgd worden in het Nederlands, Engels, Pools en Duits.

Voor het werken met een autolaadkraan bieden wij drie verschillende opleidingsvarianten aan:

  • Cursus Veilig werken met een autolaadkraan - 1-daagse of 2-daagse cursus: Capaciteit van de autolaadkraan tot 10 ton/meter.
  • Chauffeur autolaadkraan laden & lossen - 2-daagse cursus:  Capaciteit zwaarder dan 10 ton/meter, alleen voor laden en lossen.
  • Machinist autolaadkraan met hijsfunctie -  6-daagse cursus: Capaciteit zwaarder dan 10 ton/meter, met hijsfunctie of bij werkzaamheden op een bouwplaats.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af-/aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 24,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als theorie.


Aanmelden

Vraag meer informatie aan over deze opleiding of schrijf u hieronder meteen online in.

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in