Bannerhoogwerker

Cursus veilig werken met een hoogwerker

Voor het werken met een hoogwerker is het van belang dat u bekend bent met de functies en werking. Daarnaast is het belangrijk dat u zich bewust bent van eventuele risico’s. Na deze cursus weet u hoe u de werkzaamheden met een hoogwerker veilig uitvoert en hoe u risico’s tijdens het werken met een hoogwerker tot een minimum beperkt. Ook draagt deze cursus bij aan het verhogen van de efficiency, het verminderen van ongevallen en storingen aan de machine. Daarnaast wordt het veiligheidsbewustzijn van de deelnemers verhoogd.

Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers het hoogwerkercertificaat. De werkgever is verantwoordelijk voor een gedegen training zodat medewerkers de kennis en vaardigheden bezitten om veilig en verantwoord te werken met de hoogwerker. In de hoogwerkercursus is er uitvoerig aandacht voor de veiligheidsvoorschriften zoals deze zijn vastgelegd in de Arbowet.

Direct inschrijven

Cursusdata

Locatie Hoogeveen 08:00 - 16:00 uur

  • 23 mei

Inhoud van de cursus veilig werken met een hoogwerker

De opleiding veilig werken met een hoogwerker is opgedeeld in een theorie- en praktijkgedeelte.

  • Wet- en regelgeving
  • Veiligheidsvoorschriften
  • Controle van de technische staat en onderhoud
  • Bediening van de hoogwerker
  • Manoeuvres uitvoeren met de hoogwerker

Het theoriegedeelte moet eerst voldoende worden afgerond, alvorens het praktijkexamen kan worden getoetst. Al onze Arbo en veiligheids opleidingen kunnen verzorgd worden in het Nederlands, Engels, Pools en Duits. Indien gewenst is het mogelijk extra aandacht te besteden aan aan het werken met ladders, steigers en lijnen.

Cursusduur

De duur van de opleiding veilig werken met de hoogwerker duurt één dag. Deze dag wordt in overeenstemming met u ingepland.

Groepsgrootte

Maximaal zes personen per hoogwerker/per docent.

Cursuslocatie

Bij de ééndaagse cursus voor het werken met de hoogwerker komt de instructeur bij u in het bedrijf de training verzorgen. Er wordt van uitgegaan dat uw bedrijf over een hoogwerker en een ruimte voor het theoretische gedeelte beschikt.

Resultaat

Na het afronden van de trainingsdag ontvangt men bij voldoende score het Veiligheidscertificaat Hoogwerker. De geldigheid van dit certificaat is 5 jaar. Na deze periode dient een herhalingscursus gevolgd te worden.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn.


Aanmelden

Vraag meer informatie aan over deze opleiding of schrijf u hieronder meteen online in.

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in