speedboat

Je vaarbewijs halen?

Wanneer je wilt varen met een boot van 15 tot 25 meter of een boot die sneller vaart kan dan 20 km/u, heb je in Nederland een vaarbewijs nodig. Dit staat vastgelegd in de wet. In diezelfde wet staat ook dat je de regels dient te kennen, als je met een boot wilt varen die korter of langzamer is dan de gestelde eis. Het is dus vaak verplicht, maar soms ook gewoon verstandig om je klein vaarbewijs te halen als je voor je plezier een boot wilt besturen.

Onderscheid in Vaarbewijs l en Vaarbewijs ll

Er wordt onderscheid gemaakt in twee soorten Klein Vaarbewijzen in Nederland, namelijk Vaarbewijs l (KVB1) en Vaarbewijs ll (KVB2). In het buitenland heb je een internationaal vaarbewijs nodig, ook wel een International Certificate of Competence (ICC) genoemd.

Wanneer heb ik Vaarbewijs 1 nodig?

Met vaarbewijs l mag je varen op Nederlandse rivieren, kanalen en kleine meren wilt varen. Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs I dien je het KVB1 examen te behalen. Wil je ook varen op internationale binnenwateren? Dan heb je het ICC nodig. Dit certificaat kun je verkrijgen op grond van je Klein Vaarbewijs 1. Hiermee mag je bijvoorbeeld varen op het Lago Maggiore en het Gardameer.

Meer informatie over het halen van Vaarbewijs 1

Wanneer heb ik Vaarbewijs 2 nodig?

Met Vaarbewijs II mag je ook op de grote wateren varen, zoals op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Het ICC Inland and Coastal waters krijg je bij Klein Vaarbewijs 2. Met dit certificaat ben je tevens bevoegd om op kustwateren te varen rond bijvoorbeeld Frankijk, Italië en Spanje.

Meer informatie over het halen van Vaarbewijs 2

Cursusdata

Locatie Hoogeveen

  • Op aanvraag

Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in