rijbewijs-c1-camper

Rijbewijs C1 voor de camper halen?

Het C1 Rijbewijs halen? Dit is soms nodig wanneer u wilt rijden met een camper. Met Rijbewijs C1 mag u een camper een gewicht tussen 3.500 kg en 7.500 kg besturen. Hiermee mag ook een lichte vrachtwagen worden bestuurd.

Gelijk inschrijven voor het camperrijbewijs

Theorie-opleiding Rijbewijs C1

De theorieopleiding bestaat in principe uit delen; Verkeer en techniek (deel 1) en administratie en overige zaken (deel2). Beide moeten voldoende worden afgesloten middels schriftelijk theorie-examen.

Theorieopleiding met Code 95

Wanneer u beroepsmatig uw C1 rijbewijs nodig heeft, dan dient u nog een extra theorie-examen af te leggen. U volgt dan de theorie-opleiding met code 95 (V3C). Vanuit de richtlijn voor vakbekwaamheid (code 95) is het C1-rijbewijs verplicht als u beroepsmatig met een voertuig de weg op gaat dat onder de categorie C1 valt. V3C bestaat uit drie cases met in totaal 45 meerkeuzevragen.

Praktijkopleiding Rijbewijs C1

Zodra beide theoriegedeelte1 en 2 met voldoende resultaat afgesloten zijn, kunnen wij het praktijkexamen definitief voor u reserveren. Het praktijkexamen is de gelegenheid om aan te tonen dat het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden wordt beheerst. Het praktijkexamen is voornamelijk gericht op stadsdistributie. Tijdens de rijlessen wordt hier dan ook aandacht aan besteed. Voor aanvang van de rijlessen adviseren wij een intest te doen, zodat uw aanvangsniveau kan worden bepaald en het juiste rijlespakket kan worden geadviseerd.

Bekijk hoe het CBR praktijkexamen in zijn werk gaat

Extra onderdelen voor beroepschauffeurs (code 95)

Voor code 95 zijn er ook weer twee extra praktijkonderdelen verplicht: de Praktische toets en de Toets besloten terrein.

De Praktische Toets gaat in op:

  • het vastzetten van de lading 
  • het voorkomen van criminaliteit
  • illegaliteit
  • fysieke risico’s
  • het invullen van een Europees schadeformulier
  • maatregelen bij noodsituaties

Bij de Toets Besloten Terrein wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren getraind en gecertificeerd.

Rijden met een aanhanger > 750 kg (C1E)

Als u een aanhanger of oplegger wilt aankoppelen die zwaarder is dan 750 kg, dan heeft u   rijbewijs C1E  nodig. Met het C1E rijbewijs mag u een combinatie (beide voertuigen samen) besturen met een maximum gewicht van 12.000 kg.


Aanmelden

Vraag meer  informatie aan of schrijf u meteen in.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in