chauffeur_algemeen

Verplichte Bijscholing Machinisten >10 TM (TCVT)

Doel

De bijscholingseis in het kader van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport) vraagt om een verklaring van de deskundigheid van alle cursisten die na juli 2008 het TCVT "hijsbewijs" hebben behaald.

De Machinist / Hijsbegeleider dient gedurende de 5-jaars geldigheidstermijn van zijn certificaat relevante bijscholing te volgen ter opfrissing, verdieping en verbreding van zijn vakbekwaamheid als machinist / hijsbegeleider.

Inhoud

In de bijscholing moeten alle eindtermen van het betreffende certificatieschema worden behandeld. Dit zijn de volgende eisen:

  • Twee scholingsdagen (of vier dagdelen) dienen te worden gevolgd bij een door TCVT erkend scholings-of trainingsinstituut;
  • Eén scholingsdag (of twee dagdelen) dienen te worden gevolgd in de eerste 36 maanden van de certificatieperiode van 5 jaar;
  • De tweede scholingsdag (of twee dagdelen) dienen te worden gevolgd na de 36ste maand van de certificatieperiode van 5 jaar;

Dit betekent dat u vrij bent om het voor u of uw medewerker meest geschikte moment van bijscholing te plannen als de 1e dag maar binnen 3 jaar ligt en het 2e moment tussen het 3e en 5e jaar. Elke 5 jaar herhaalt zich deze cyclus, dus ook voor diegene die in het verleden met een werkgeversverklaring konden verlengen. De verlenging d.m.v. een werkgeversverklaring is afgeschaft.

Cursusduur

Twee scholingsdagen (of vier dagdelen) in 5 jaar tijd.

Cursuslocatie

Deze opleiding verzorgen wij vanuit uw bedrijfslocatie of vanuit ons opleidingscentrum Verkeers Educatie Centrum te Drachten.

Cursus data

  • 7 september
  • 9 november
  • 30 november
  • 14 december
  • 21 december

Resultaat

Van de gevolgde scholing wordt de deelname aangetekend in het TCVT-praktijkregistratieboekje en wordt doorgegeven aan de Certificerende Instantie die de registratie van de bijscholing in het register van certificaathouders zal aantekenen.

Groepsgrootte

Maximaal 16 deelnemers.

Kosten

Kreeft Opleidingen biedt opleidingen op maat aan. Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen diverse kortingen gelden. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Richtlijn Vakbekwaamheid

Is de deelnemer in bezit van het rijbewijs C of D dan is het mogelijk om de uren van de cursus mee te laten tellen voor de verplichte nascholinguren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Deze opleiding telt voor 7 uur mee voor de Nascholing (theorie).


Aanmeldformulier

Vraag direct meer informatie aan of vul hieronder het formulier in.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in