TVM verzekeringen geeft Kreeft Opleidingen unieke erkenning

Kreeft Opleidingen is erkend door TVM Verzekeringen voor het verzorgen van transportopleidingen aan relaties van TVM.

Persbericht TVM:
TVM verzekeringen heeft als grootste gespecialiseerde transportverzekeraar in de Benelux besloten om de bij haar verzekerde transportbedrijven te gaan adviseren over inhoud en kwaliteit van transportopleidingen. Hiervoor is de nieuwe dienst TVM transportopleidingen in het leven geroepen. TVM transportopleidingen heeft een aantal kwalitatieve en maatwerkopleidingen erkenning gegeven en zal actief meewerken aan de inhoud van cursusprogramma's. Doel: schade voorkomen en investeren in de kwaliteit van de Nederlandse transportsector met door TVM verzekeringen erkende opleiders en gecertificeerde opleidingen.

"Op deze manier willen we niet alleen nog sterker inzetten op het voorkomen van schade door goede trainingen, maar willen we ook duidelijkheid proberen te scheppen in het enorme aanbod van cursussen en trainingen in het transport. We hebben bij TVM verzekeringen enorm veel kennis in huis als het gaat om zaken als preventie en ongevallenanalyse. Wij zijn ervan overtuigd dat goede opleidingen schades kunnen voorkomen en daarmee kosten besparen voor vervoerders", zegt directeur Preventie en Risicobeheer van TVM verzekeringen Jan Stam.

Samen met een aantal opleiders in Nederland, waaronder Kreeft Opleidingen, heeft TVM verzekeringen actief meegewerkt aan de invulling van de speciale trainingen. Jan Stam: "Het is een breed pakket van opleidingen. Naast gebruik te maken van al bestaande trainingen als het bijvoorbeeld gaat om ladingzekeren, hebben we in kader van maatwerk zelf manoeuvreertrainingen ontwikkeld en door CCV laten certificeren. We gaan niet zelf de cursussen of trainingen verzorgen, maar zullen daar waar mogelijk uiteraard onze specifieke kennis inbrengen."

"Zo hebben wij bijvoorbeeld een perfect schadeanalysesysteem dat we ook weer kunnen gebruiken om snel op ontwikkelingen in te spelen en meer specifieke trainingen te ontwikkelen. Overigens realiseren we ons dat er meer goede opleiders en opleidingen zijn dan de nu erkende. In de toekomst zullen er dan ook zeker meer erkende opleidingen komen."

Medewerkers van TVM-relaties binnen de transport- en logistieke sector kunnen gebruik maken van de speciale tool van TVM transportopleidingen. Niet alleen chauffeurs, maar ook voor logistiek medewerkers en management zal er meegewerkt worden aan cursusprogramma's op het terrein van bijvoorbeeld ARBO, gezondheid en veiligheid.

Jan Stam: "Er komt een speciale tool op Mijn TVM, het online portaal voor de aangesloten relaties met een compleet overzicht van de erkende opleiders en gecertificeerde opleidingen. Via deze tool kunnen de cursussen eenvoudig worden geboekt en leveren we maatwerk, zoals onze relaties van TVM verzekeringen gewend zijn. We werken actief mee aan de invulling en inhoud van de opleidingen, dragen zorg voor periodieke audits door een extern bureau om zo de kwaliteit te borgen. Maar de uitvoering ligt in handen van de door TVM transportopleidingen erkende opleidingsinstituten."

 

download hier de brochure TVM Transportopleidingen



Naar overzicht