Truckstar en Kreeft nodigen postbodes uit op Festival

14 juli 2010

Truckstar Magazine, Kreeft Opleidingen en Randstad Transport nodigen alle fulltime postmedewerkers uit om op het Truckstar Festival, 24 en 25 juli in Assen, kennis te maken met het beroep van vrachtwagenchauffeur. Duizenden postmedewerkers dreigen de komende jaren hun baan te verliezen, terwijl in het transport juist een tekort aan vrachtwagenchauffeurs gaat ontstaan.


Als er geen nieuwe vrachtwagenchauffeurs worden opgeleid, ontstaat de komende jaren een tekort dat kan oplopen tot maar liefst 60.000 chauffeurs. Voor Truckstar Magazine, Kreeft Opleidingen en Randstad Transport reden voor een gezamenlijke actie op het Truckstar Festival deze maand op het TT Circuit in Assen.

Uitnodiging
In samenwerking met TNT Post hebben alle fulltime postmedewerkers een uitnodiging gekregen om naar het Truckstar Festival te komen. Daar kunnen ze een indruk krijgen van het vak en beoordelen of ze interesse hebben in omscholing tot vrachtwagenchauffeur.

Zelf rijden
De postmedewerkers krijgen van Truckstar Magazine twee vrijkaarten. Randstad Transport ontvangt alle geïnteresseerden in haar VIP-ruimte en biedt ze een informatiepakket aan. Kreeft Opleidingen uit Hoogeveen geeft de TNT-medewerkers de gelegenheid om - op een afgesloten gedeelte van het festivalterrein - zelf met een truck te rijden.

Prachtige kans
De actie is een initiatief van Truckstar Magazine. "Voor ons is één en één twee", stelt hoofdredacteur Arjen van Vliet. "Een bezoek aan het Truckstar Festival is een prachtige gelegenheid voor mensen om te beoordelen of het beroep van vrachtwagenchauffeur iets voor hen kan zijn. Het zou toch mooi zijn als diegenen die daar interesse voor hebben, zich laten omscholen. We hebben inmiddels al meer dan 100 reacties ontvangen."

Goede perspectieven
Randstad Transport is één van de grotere werkgevers in de transportsector en nauw betrokken bij diverse initiatieven om mensen te interesseren voor een baan in de transportsector. "Qua profiel passen de postmedewerkers goed in veel deelmarkten van de transportsector. Ze zijn klantvriendelijk en zelfstandig. Eigenschappen die belangrijk zijn voor een chauffeur. We willen graag in gesprek met gemotiveerde kandidaten en kunnen ze goede perspectieven voor de toekomst bieden", aldus Willem de Vries, directeur van Randstad Transport.

Spectaculair evenement
Het Truckstar Festival vindt plaats op 24 en 25 juli en is het grootste chauffeursevenement van Europa met 60.000 bezoekers. Op het TT Circuit van Assen zijn een weekend lang meer dan tweeduizend trucks te bewonderen. Ook zijn er allerlei spectaculaire races en optredens. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa's van het TT Circuit tijdens de beide festivaldagen vanaf 09.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.truckstar.nlÂ
 



Naar overzicht