Truckstar chauffeursdag groot succes

De nascholingsdag die Truckstar in samenwerking met Kreeft Opleidingen organiseerde op 16 oktober, was een succes. De chauffeurs waren zeer positief.

Met slechts twee afmelders waren er maar liefst 119 chauffeurs die naar het RDW Test Centrum bij Lelystad kwamen voor hun verplichte nascholing. Daar waren manoeuvreer- en remoefeningen op testbaan, en een theoriegedeelte.

Bewustwording
Daarbij werd onder andere de kennis van de digitale tachograaf en het ladingzekeren opgeveizeld, twee onderwerpen waar de nodige onduidelijkheid over bleek te bestaan. Daarnaast was er op de testbaan aandacht voor bewustwording van de reactietijd en de remweg van een vrachtwagen. Achteraf bleek dat de chauffeurs deze bewustwording enorm op prijs stelden.

Verder werden de chauffeurs getest in het inschatten van hoogtes, lengtes en breedtes, iets wat de één beter af ging dan de ander. "Als RMO-chauffeur bijvoorbeeld ben je daar voortdurend mee bezig", vertelt Tanja Snel van Kreeft Opleidingen. Zij was bij de dag aanwezig.

Manoeuvreren
Bij het manoeuvreren moest onder andere een bocht naar links gereden worden, terwijl een serie paaltjes rechtsvoor een onhandig geparkeerde auto voorstelde, die uiteraard ontweken moest worden.


Een tweede nascholingsdag staat gepland op 2 april. Het programma zal er dan anders uitzien dan op 16 oktober. Er zal ook een praktijkgedeelte bij zitten dat daadwerkelijk als praktijkuren mee zal tellen. Met drie chauffeurs per auto kan er dan bijvoorbeeld een cursus 'het nieuwe rijden' gedaan worden, of schadepreventief rijden, beide op de openbare weg.

Aanmelden
klik hier om gelijk in te schrijven.

Voor meer informatie en het aanmelden van grotere groepen kunt u contact opnemen met  monique@kreeftopleidingen.nl



Naar overzicht