Trials nu ook in Overijssel groot succes

Twee en twintig deelnemers telde de Overijsselse pilot van Trials, die vandaag op de parkeerplaats van de Evenementenhal in Hardenberg werd georganiseerd. Ondanks de snijdende kou waren de jonge automobilisten (m/v) na afloop laaiend enthousiast en het was overduidelijk, dat ze vandaag het nodige van de rijvaardigheidstraining hadden opgestoken.
Dat was natuurlijk niet zo vreemd, want de trials-cursus telt een aantal elementen, die aansluiten op het dagelijks gebruik van de auto, maar verder gaan, dan wat je voor het behalen van het rijbewijs aan kennis en vaardigheden nodig hebt.

Zoals bekend is de meest voorkomende oorzaak van fatale ongevallen in Overijssel de beruchte ruk aan het stuur, waneer de auto met twee wielen in de berm belandt en vervolgens een boom op z'n pad vindt. Leren, hoe je in zo'n geval moet handelen, is een onderdeel van de cursus.

Menig deelnemer kwam de baan op met de nodige bravoure, maar kwam er al snel achter, dat het beheersen van een auto in de praktijk toch een stuk moeilijker is dan gedacht. Ook de rijles in de vrachtauto maakte de cursisten duidelijk, wat een trucker in zijn mars moet hebben en vooral waar hij allemaal op moet letten om zo'n gevaarte veilig door het verkeer te loodsen. De vrachtwagens werden beschikbaar gesteld door Kreeft Opleidingen in Hoogeveen.

De cursusdag werd besloten met een bijeenkomst in de Evenementenhal, waarbij de certificaten werden uitgereikt, nadat de deelnemers een evaluatieformulier hadden ingevuld, waarin ze hun mening konden geven over hetgeen ze tijdens de cursus hadden opgestoken en ervaren.
(Het certificaat geeft onder andere bij Univé-verzekeringen recht op een flinke korting op de verzekeringspremie).

Degene, die vandaag naar mening van de docenten het meest van de cursus opgestoken had, was Pascal Roelofs uit Dalfsen. Hij ging met een MP3-speler naar huis. Maar de andere 21 cursisten waren van mening, dat de kennis, die ze vandaag hadden opgedaan, minstens zo belangrijk was. Ze waren dan ook zonder uitzondering laaiend enthousiast.

Trials is in initiatief van het Verbond van Verzekeraars, Kreeft Opleidingen is verantwoordelijk voor  werving van deelnemers en verzorgt de organisatie van alle Trialsdagen in Nederland.

Kijk voor meer informatie en foto's op www.trials.nl



Naar overzicht