Statenleden met de bus naar school

Statenleden op minitour door Hoogeveens onderwijsland
Het Roelof van Echten College, de Stenden hogeschool en het Alfa-college hebben vanmorgen een bustour gehouden voor leden van de Statencommissies Cultuur & Welzijn en Bestuur, Financiën & Economie van de provincie Drenthe.

De Statenleden kregen uitleg over het Mobiliteitscentrum welke gebouwd gaat worden op het terrein van Kreeft Opleidingen aan de Stroom te Hoogeveen, Samen met het Alfa-college en het Roelof van Echten College werkt Kreeft aan de komst van het Mobiliteitscentrum.
Het Mobiliteitscentrum is in eerste instantie bedoeld voor de opleidingen motorvoertuigen en Transport en Logistiek. Het moet de doorstroom van vmbo naar mbo bevorderen en uitzicht geven op een goede start op de arbeidsmarkt.

In het mobiliteitscentrum wordt praktijkgericht onderwijs gegeven. Leerlingen sleutelen aan echte auto's en vrachtauto's.
Het Mobiliteitscentrum is een uniek project in Nederland, Daardoor dragen de projecten niet alleen bij aan verbetering van het onderwijs in de regio, maar hebben ze ook veel raakvlakken met een aantal maatschappelijke problemen waar de Statenleden zich dagelijks mee bezighouden. Voorbeelden daarvan zijn vroegtijdig schooluitval, (jeugd)werkloosheid en de leefbaarheid in de regio.

Met het Onderwijskansenplan Drenthe 2008-2011 op de provinciale statenagenda van woensdagmiddag 17 september kon de bustour niet beter gepland.  Doel van de tournee was om de politici te informeren over een drietal innovatieve en unieke onderwijsprojecten. Naast de statenleden was er een groot aantal mensen van de samenwerkende onderwijsinstellingen aanwezig. De busreis werd afgesloten met een gezellige lunch.

 

 

 



Naar overzicht