Nieuwe regels voor landbouwvoertuigen

Alle nieuwe landbouw- en bouwvoertuigen moeten vanaf 1 januari 2021 verplicht een kentekenplaat dragen en geregistreerd staan. Pas dan mogen ze de openbare weg op. 

- Is het (land)bouwvoertuig in gebruik genomen voor 1 januari 2021 en rijdt het (land)bouwvoertuig op de openbare weg én heeft het een maximale constructiesnelheid van meer dan 6 km/h? Dan moet u het voertuig waarschijnlijk registreren. 

- Is het (land)bouwvoertuig in gebruik genomen na 1 januari 2021? Dan heeft het, als het een registratieplicht heeft, waarschijnlijk al een registratie. U heeft dan een kentekenbewijs van het voertuig. Alle informatie voor bedrijven over bijvoorbeeld het overschrijven, keuren, schorsen en invoeren van een (land)bouwvoertuig dat al een registratie heeft, vindt u op de website van het RDW.

Daarnaast moeten zowel bestaande, als nieuwe landbouw- en bosbouwtrekkers vanaf 1 mei 2021 APK-gekeurd worden. Het gaat hierbij om trekkers op wielen die harder kunnen rijden dan 40 kilometer per uur. Ook gaat de toegestane maximumsnelheid voor (land)bouwvoertuigen van 25 kilometer, naar 40 kilometer per uur.

Meer weten over het T-Rijbewijs? Klik hier.

Bron: RDW/Rijksoverheid

 

 

 Naar overzicht