De nieuwbouw gaat beginnen!

De werkzaamheden voor de bouw van het 3000m2 grote opleidingscentrum voor Automotive en Transport & Logistiek welke gebouwd gaat worden op het terrein van Kreeft Opleidingen aan de Stroom te Hoogeveen zijn deze week gestart. Samen met het Alfa-college (ROC/MBO) en het Roelof van Echten College (VMBO) werkt Kreeft Opleidingen (Bedrijfsopleidingen) aan de komst van het Opleidingscentrum Automotive en Transport & Logistiek.
 
Het Opleidingscentrum Automotive en Transport & Logistiek is in eerste instantie bedoeld voor de opleidingen Motorvoertuigen en Transport en Logistiek. Het centrum moet de doorstroom van vmbo naar mbo bevorderen en uitzicht geven op een goede start op de arbeidsmarkt.

In het drieduizend vierkante meter grootte mobiliteitscentrum wordt praktijkgericht onderwijs gegeven. Leerlingen werken met auto's, vrachtauto's en motorfietsen die beschikbaar worden gesteld door het bedrijfsleven. Bedrijven worden intensief betrokken bij het Opleidingscentrum Automotive, Transport en Logistiek en kunnen daardoor een bijdrage leveren aan de inhoud van de diverse opleidingen.

Het opleidingscentrum Automotive en Transport & Logistiek is een uniek project in Nederland, Daardoor draagt dit project niet alleen bij aan verbetering van het onderwijs in de regio, maar heeft het ook veel raakvlakken met een aantal maatschappelijke problemen. Voorbeelden daarvan zijn vroegtijdig schooluitval, (jeugd)werkloosheid en de leefbaarheid in de regio.

Voor een blik op het nieuw te bouwen gebouw, klik hier.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname in dit unieke project kunnen contact opnemen met Lucas Kreeft.



Naar overzicht