Kreeft Opleidingen leidt jongste chauffeur van Nederland op

Ronan Wunnink uit Alteveer haalde op zijn 18e verjaardag zijn C-rijbewijs bij Kreeft Opleidingen. Hij is daarmee de jongste vrachtwagenchauffeur van Nederland.

Chauffeur worden

Als zoon van een touringcarchauffeur zat de liefde voor vrachtwagens er al jong in. Ronan reed als kind al mee op de vrachtwagen bij zijn ooms en neven. "Ik vind het prachtig, zo’n grote wagen. En dan die vrijheid!". Na het afronden van de opleiding voertuigtechniek weet Ronan het zeker: hij wil chauffeur worden. Hij start daarom met de opleiding chauffeur wegvervoer aan het Alfa-college KARgo! in Hoogeveen.

Keuze voor Kreeft Opleidingen

Om zijn rijbewijzen te halen, kiest Ronan voor Kreeft Opleidingen. Voor Ronan is dit gemakkelijk, want wij zitten in Hoogeveen naast het Alfa-college KARgo!. Eerst haalt hij met subsidie zijn B-rijbewijs. Op zijn 17e start hij met het rijbewijs C. Omdat het rijden goed gaat en hij zijn theorie-examens in één keer haalt, vinden we het bij Kreeft Opleidingen een uitdaging om hem op zijn achttiende verjaardag te laten afrijden.

De jongste vrachtwagenchauffeur van Nederland

Het lukte. Op zijn verjaardag deed Ronan examen en hij slaagde direct. Dat maakt hem de jongste vrachtwagenchauffeur van Nederland. Bij Kreeft Opleidingen zijn we natuurlijk trots dat wij, samen met het leerbedrijf en het Sectorinstituut, hieraan konden bijdragen. Ronan is overigens direct doorgegaan met zijn rijbewijs E. Hij kan niet wachten tot hij zelfstandig de weg op mag met een vrachtwagencombinatie. Binnenkort rondt hij zijn opleiding chauffeur wegvervoer af. 


Ook vrachtwagenchauffeur worden? Ga naar onze vrachtwagenchauffeur opleiding

Jongste vrachtwagenchauffeur van Nederland



Naar overzicht