Kreeft Opleidingen koopt VEC in Drachten

vec

Kreeft Opleidingen BV uit Hoogeveen heeft het VEC aan de Knobben in Drachten gekocht. Het bedrijf verzorgde altijd al Trials op het terrein van het verkeerseducatiecentrum.

De provincie Fryslân is blij dat ze een partij heeft gevonden die affiniteit heeft met verkeer. Drachten kan de verkeersstad in de regio worden. Er waren meerdere partijen om het complex over te nemen maar voor gedeputeerde Adema was het belangrijk dat de toekomst van het VEC niet in het geding kwam. Het VEC en Drachten horen bijelkaar. Zo staat Drachten bekend om de shared-space en werd er eerder de aftrap van een proef met het alcoholslot gedaan bij. Tijdens een persconferentie in het VEC kon gedeputeerde Adema dinsdag ook melden dat het alcoholslot landelijk zal worden ingevoerd.

Nadat het centrum in 2008 de deuren moest sluiten, heeft de provincie meteen ingegrepen. De stichting Bevordering Vekeerseducatie werd gevraagd om tijdelijk het VEC door te laten gaan.
De provincie Fryslân zal het gebouw gaan huren zodat diverse partijen hun intrek kunnen nemen in het centrum. Het gebouw zal plaats bieden aan onder andere de Stichting Bevordering Verkeerseducatie, het Cedin, VVN, de fietsersbond, Responsible Young Drivers en de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Het al 50 jaar lang bestaande Kreeft Opleidingen BV ziet een goede toekomst voor het VEC mede omdat ze altijd al Trials verzorgden in Drachten. Nu zal het aanbod rijopleidingen ook vergroot worden en kunnen vrachtwagenchauffeurs bijscholingen doen of in de vrachtwagen een slipcursus volgen. Kreeft Opleidingen wil gefaseerd het centrum weer opbouwen.

Het test- en trainingscentrum is uitgerust met verschillende soorten wegdek, bochten, radarapparatuur en waterhindernissen en is van de modernste gemakken voorzien.


Kijk voor meer informatie over het VEC op de site www.vecdrachten.nl



Naar overzicht