Geluksvogels krijgen (tijdelijk) een bolide na halen rijbewijs.

Net het rijbewijs gehaald en dan meteen de sleutels krijgen van een gloednieuwe BMW. Dat overkwam vandaag twee leerlingen van Kreeft Opleidingen in Hoogeveen. Annemiek Thalen(18) en Roeland Meijer(23) mogen als verrassing tot en met zondag onbeperkt rijden in een glimmende BMW. Ze zijn onder valse voorwenselen naar de hoogeveense rijschool gelokt om daar de verrassing te horen.

Even valt het tweetal stil. Dan volgen de superlatieven elkaar in snel tempo op: 'gaaf' en 'super' Roeland informeert tussen neus en lippen nog even naar de verzekering van zijn dikke bak; een blauwe uit de 3-serie. "dat wodt lekker toeren lacht hij. Annemieke gaat vast even bij een paar vriendinnen langs. "dit geloven ze niet" Het tijdelijke presentje is haar gegund. door de langdurige winter moest haar rijexamen maar liefst zes keer verschoven worden. Ze stapt glimmend achter het stuur van haar grijze bolide. Klaar voor de eerst rit. de fiets haalt ze later wel op.

De brandstof moeten ze zelf betalen, maar voor de kosten van verzekering en belasting hoeven de tijdelijke eigenaren niet op te draaien. Met de actie 'Joyriding', die in elke provincie wordt gehouden, vraagt BMW aandacht voor twee nieuwe modellen.

"Legaal met plezier in andermans voertuig rijden", verklaart woordvoerder Diederik Reitsma de actie. Hij wil mensen een meerdaagse rij-ervaring bieden. Ook de twee beginnende bestuurders uit Hoogeveen. Over een kras of deukje doet de autoboer niet moeilijk. Dat geldt niet voor eventuele snelheidsovertredingen. Ook sponsor BMW heeft grenzen. De auto's zijn geleverd door de Hoogeveense BMW dealer Oolbekkink.
 

bmw

Annemiek en Roeland krijgen de sleutels van Robert Krijnen (Links) en Gert-Jan Kreeft.



Naar overzicht