Voorlopig geen theorie-examens en nascholingscursussen

De theorie-examens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ gaan in ieder geval tot en met dinsdag 9 maart niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor de individuele theorie-examens, beroepstheorie-examens en de klassikale theoretische nascholing code 95 voor beroepschauffeurs. De huidige versoepelingen van het kabinet gelden voor één-op-één contactberoepen. Theorie-examens en klassikale cursussen zijn vanwege groepsvorming hierdoor nog niet mogelijk.  Uiterlijk 5 maart laat het CBR weten wat de gevolgen zijn voor theorie-examens en cursussen vanaf 10 maart.

Zodra het CBR de theorie-examens en cursussen weer start kan alles zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. Voor het inhalen van de theorie-examens heeft het CBR tot en met mei plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel een reservering worden gemaakt. Alle kandidaten van wie de examens en cursussen niet doorgaan, krijgen bericht van het CBR.

Plekken voor nieuwe theorie-examens kunnen voorlopig worden gereserveerd voor de periode vanaf 1 juni.

Alle praktijkexamens en rijtesten weer mogelijk vanaf 3 maart
Eerder deze week werd al duidelijk dat alle praktijkexamens, toetsen en rijtesten weer doorgaan bij het CBR vanaf 3 maart. Dat geldt ook voor de praktijktoetsen en de praktische nascholing voor het beroepsvervoer.

Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95
Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Ook de geldigheid van rijbewijzen en code 95 is opnieuw verlengd.

Bron: CBRNaar overzicht