Subsidie voor Horeca opleidingen

In het kader van de Subsidieregeling ESF 2007-2013 heeft de Stichting Sociaal Fonds Horeca (SFH) voor 2008 ruim vijf miljoen euro ESF subsidie aangevraagd en gekregen. Kreeft Opleidingen is een van de opleiders die opleidingen met gebruik van deze subsidie kan aanbieden.

Bent u horecaondernemer? Dan kunt u hiervan gebruikmaken!

De subsidie kan ingezet worden om horecamedewerkers (tot MBO-4 niveau) te scholen. Iedere ondernemer die zijn medewerkers wil opleiden, kan tot 40% van de opleidingskosten (inclusief reis- en administratiekosten) vergoed krijgen. Het kan gaan om BHV- of EHBO-cursussen, maar ook om reguliere horecaopleidingen en trainingen.

Als een bedrijf meer dan 150.000 euro per jaar uitgeeft aan scholing via interne opleidingen, kan onder bepaalde voorwaarden een maatwerktraject gevolgd worden.

Wie in aanmerking wil komen voor subsidie moet gebruik maken van geselecteerde opleiders. Er zijn tientallen opleiders met meer dan drieduizend opleidingen geselecteerd waaruit een keuze gemaakt kan worden.

Het Sociaal Fonds Horeca heeft de uitvoering in handen gelegd van SOG en die zorgt ervoor dat de subsidie bij de ondernemers terechtkomt. Kijk voor meer informatie over opleidingen en het indienen van een aanvraag voor subsidie op onderstaande website.

Wilt u ook aanspraak maken op ESF-subsidie, neem dan contact met ons op.



Naar overzicht